FinancieelBeleggen met futures en cfd\’s

Beleggen met futures en cfd\\’s

Beleggen is een manier van geld verdienen die al ontzettend lang bestaat. Een stoel kopen, hem op poetsen en weer verkopen is een hele letterlijke manier van beleggen, investeren in een product met het doel om daar winst uit te halen. Inmiddels kan beleggen ook volledig digitaal. Ook het product is veelal digitaal geworden. Dat betekent echter niet dat het minder geld waard is, in tegendeel. Met beleggen is het mogelijk om veel winst te maken, een voorwaarde hiervoor is wel dat je weet wat je doet. Als je niet weet waar je aan begint, is het ook lastig om te bepalen waar je heen wilt. Geld kunnen verdienen klinkt voor veel mensen als goud in de oren maar het gevaar van risico’s ligt altijd op de loer.

Wat zijn futures

Beleggen in futures is voor veel beleggers een bekend fenomeen. Het verschil met andere manieren van beleggen is dat je bij futures eigenlijk niet een deel van een product koopt, maar een afgeleide daarvan. Het is meer een soort contract over de waarde van een product, en de prijs die je afspreekt, die op een afgesproken tijd uitbetaald wordt. Dat het niet een echt product zelf is, betekent ook niet dat het niet een afgeleide product kan zijn van iets wat ook niet bestaat. Integendeel zelfs, voor allerlei producten zijn er futures. Het is eigenlijk gewoon een andere manier van beleggen, een minder directe manier. Je gaat echt een contract aan met iemand, iets dat bij andere vormen van beleggen niet het geval is. Ook is het belangrijk om te weten dat wanneer je begint met futures, het niet echt geschikt is voor kleinere bedragen.

Wat is CFD

Bij CFD doe je een uitspraak over de koers en deze uitspraak verkoop je. Het gaat dus per definitie over een moment in de toekomst, in tegenstelling tot futures. De winst die je eventueel maakt wordt gebaseerd op de juistheid van de voorspelling. Ondanks dat je een voorspelling doet, hoef je het product dus niet te kopen. Je verkoopt een kans, en zodra dit goed uitpakt, verdien je geld. Wanneer je gaat beleggen met cfd's is het dus belangrijk dat je verstand hebt van de koers. Het is niet aan te raden hieraan te beginnen zonder dat je weet wat CFD inhoudt. Het is wel wat minder complex dan futures. Gelukkig zijn er heel veel manier om kennis op te doen over CFD en kun je met die kennis relatief laagdrempelig beginnen zodat je kunt kennis maken met de koersen en de marktwerking.

 

Laatste Nieuws

Ook leuk om te lezen