De populairste interieurstijlen voor wooninspiratie

0
569

Het decoreren van je woning is een van de leukste dingen om te doen. Met je interieur kun je echt laten zien wat jouw persoonlijke smaak en stijl is. In een sfeervolle woning voel je je echt thuis. En tijdens het inrichten heb je de mogelijkheid om het zo in te richten dat je er elke keer weer naar uitkijkt om thuis te komen aan het einde van de dag. Tegenwoordig zijn er een aantal interieurstijlen die erg populair zijn. In deze blog leggen we een aantal interieurstijlen uit en hoe je ze toe kunt passen in je eigen woning.

Industrieel

Een van de meest populaire stijlen die je steeds vaker ziet is de industriële stijl. Bij deze stijl ligt de focus op robuuste materialen, zoals massief hout, metaal en steen. Een industrieel interieur heeft een stoere maar stijlvolle uitstraling. Deze elementen zie je terug in het meubilair als ook de ruimte zelf. Denk aan een bakstenen muur of hoge plafonds met beton look. Een grote spinpoot tafel met een massief houten tafelblad en metalen fabriekslampen. Je kunt met de industriële look twee kanten op: je kunt gaan voor donker en vintage, of voor licht en modern, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Het kiezen van kleuren kan soms lastig zijn, omdat er zoveel keuze is. Daarom is kleurstalen aanvragen een echte aanrader om het je wat makkelijker te maken.

Scandinavisch

De interieurstijl die het al lange tijd heel goed doet is natuurlijk de Scandinavische stijl. De Scandinavische stijl staat voor rustige kleuren, voornamelijk wit, grijs en zwart, natuurlijke materialen zoals hout, zachte contouren en veel lichtinval. Scandinavisch design heeft zichzelf de afgelopen jaren wereldwijd flink op de kaart gezet, en dat is niet zonder reden. Deze interieurstijl staat voor strak, modern en rust. Je komt dan ook echt volledig tot rust in een woonkamer met Scandinavische inrichting.

Bohemien

De industriële en Scandinavische stijlen zijn zeer strak en modern. In deze interieurstijlen is het dan ook belangrijk dat je je woning opgeruimd houdt, omdat het anders al snel chaotisch oogt. Is dat niet je sterkste kant? Geen probleem, er zijn interieurstijlen waar een georganiseerde rommel juist erg goed bij passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bohemien stijl. Deze stijl laat zeer veel creativiteit toe en variatie in kleuren en patronen. Dit is dan ook een zeer geschikte stijl voor iemand die houdt van gezelligheid en meer 'hippie' sferen. Je ziet deze interieurstijl veel bij avant-garde kunstenaars en andere creatievelingen. Deze stijl mengt decoraties en meubilair geïnspireerd door verschillende landen, denk aan Marokko en de Mediterraanse Zee.