De zomer komt er weer aan

0
489

Het is dan eindelijk weer zo ver, 21 december is geweest. De kortste dag van het jaar. Dat betekend maar één ding en dat is dat de dagen weer langer worden en de zomer dus ook weer eraan zit te komen. Dit is goed nieuws voor iedereen die kan genieten van alle bollen die opkomen in de lente. Waar de eerste blaadjes weer aan bomen verschijnen en het hele straatbeeld weer groen wordt. Voor veel mensen is het een verademing dat alles weer tot leven komt. Denk bijvoorbeeld ook aan de boeren die hierdoor weer hun land kunnen bewerken en de gewassen zien groeien.

Dichterbij huis

Maar veel mensen houden het toch liever dichterbij huis en zetten daarom hun tuin vol met planten. Dit geeft voor vele een geluk gevoel. De groene vingers komen weer tevoorschijn en ze hebben een plek om in te richten op precies de manier zoals zij die willen zien. Tegenwoordig is er een grote variatie aan tuinplanten beschikbaar. Doordat ze van over de hele wereld verscheept kunnen worden is het nu voor ons in Nederland ook mogelijk om niet inheemse planten te bezitten en te laten groeien. Mits deze natuurlijk wel tegen het Nederlandse klimaat kunnen. Anders is er altijd nog de mogelijkheid voor mensen om een kas te bouwen waarin een gecontroleerd klimaat kan worden gecreëerd.

Creatief met kleur

Er zijn genoeg mensen die tevreden zijn met een mooie gras mat of een bestraatte achtertuin. De smaken lopen volledig uiteen van wat mensen mooi vinden. Er is ook een flinke groep die niets liever wil dan kleur in de tuin. Gelukkig zijn er planten in alle kleuren en maten te vinden. In de natuur is het van belang om op te vallen als plant zodat de bijen bij die bloem pollen komen halen. Dit zorgt voor een goede voortplanting doordat de pollen worden verspreid. De hortensia is een mooi voorbeeld van zo’n plant waarbij kleur prachtig tot zijn recht komt. Deze lang bloeiende plant is te vinden in het wit, blauw, roze, groen en alles hier tussenin. Ook zijn er die aan dezelfde struik een palet hebben van verschillende kleuren. Als deze plant goed wordt gesnoeid is hij ook winterhard zal die jaar in jaar uit opnieuw blijven bloeien. De hortensiafamilie heeft in totaal meer dan 100 verschillende soorten onder zijn naam staan en komt van origine uit Amerika, China & Japan. Deze plant is dan ook een mooie toevoeging aan iedere tuin.