Draag je steentje bij aan het milieu

0
414

We zijn met een hoop mensen op de wereld en allemaal hebben we het een en ander nodig om te leven. Maar als we te veel nemen verstoord dat de balans en wat onze aarde ons kan geven. Daarom moeten we tegenwoordig extra ons best doen als het gaat om duurzaam leven en bewust omgaan met het milieu. En zelfs die extra’s zijn vaak niet heel groot maar kunnen wel helpen. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Grote en kleine initiatieven

Het is enorm goed en bijzonder als je een groot initiatief ter verbetering van het klimaat op wilt zetten en uit kan voeren. Maar voor veel mensen kan dat niet daarom zijn kleine initiatieven ook heel waardevol. Denk aan het organiseren van een actiedag bij jou in de stad omtrent een niet zo duurzame gewoonte zoals het gebruiken van te veel water, zo kan je toch aandacht vragen voor een dergelijk probleem.

Gebruik in je huis

En als iedereen op dit soort gewoontes in huis let, komen we al een heel eind met z’n allen. Zo kan de verwarming vaak wel één of meer graden lager in huis en zal je zien hoe vaak je de lichten aan laat staan als je er goed op let.

De bouw van je huis

Soms moet je investeren om er vervolgens de duurzame vruchten van te kunnen plukken. Dit geldt bijvoorbeeld voor huizen die jaren geleden gebouwd zijn en wat gedateerde details hebben zoals een slechte isolatie. Daar valt bijna niet tegenop te stoken en dat is niet alleen slecht voor je portemonnee, het is ook slecht voor het milieu. Tijd dus voor goede vloerisolatie. Daarmee vergroot je je woongemak en help je bewust mee.

Mee met de tijd

Uiteindelijk verandert de wereld ook en hoe moeilijk verandering ook is, daar hebben we allemaal in mee te gaan. Zo maken we de wereld samen weer wat mooier.