Energie wordt duurder: 3 tips om te besparen op zakelijke energie

0
645

Het is je vast niet ontgaan: de prijzen van energie gaan omhoog. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom we vanaf 2021 meer moeten betalen voor particuliere en energie zakelijk. Zo is er bijvoorbeeld meer vraag naar energie sinds het einde van de coronabeperkingen en is Nederland afhankelijk geworden van andere leveranciers door het verminderen van gaswinning in Groningen. Wanneer je een zakelijk energiecontract hebt waarvan de einddatum nog lang niet in zicht is heb je geluk. Heb je echter een nieuw contract omtrent zakelijke energie nodig dan is het tijd om actie te ondernemen. In dit artikel lees je enkele handige tips om geld te besparen op je zakelijke energie.

Blijf nooit hangen bij een energieleverancier

Veel ondernemers in Nederland nemen slechts één keer een zakelijk energiecontract af. Zodra het contract afloopt, vergeten ze om over te stappen of vinden ze het energiebedrijf eigenlijk wel prima en besluiten ze zonder actie te ondernemen om te blijven. Wat zij vaak niet weten, is dat je op deze manier nooit de beste prijs voor zakelijke energie betaalt. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere energiedeal te vinden waarbij je minder moet betalen. Zakelijke energieleveranciers zijn constant op zoek naar nieuwe klanten en zullen er alles aan doen om die klanten te trekken met interessante deals en hoge kortingen. Zodra jij blijft hangen bij een energieleverancier merk je nooit wat van dit voordeel. Ga daarom altijd op zoek naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf wanneer je energiecontract bijna afloopt. Alleen op die manier betaal je het meest aantrekkelijke energietarief.

Begin met zakelijk energie vergelijken

Nu je eenmaal weet dat je nooit moet blijven hangen, vraag je je misschien af waar je zo snel een ander energiecontract vindt dat bij je bedrijf past. Heel simpel: door te beginnen met een zakelijke energievergelijker. Je hoeft tegenwoordig niet meer zelf op zoek te gaan naar een passend energiecontract. Op Minder.nl vind je namelijk een hele handige zakelijke energievergelijker die je gratis en direct kunt gebruiken. Het enige wat je moet weten voor zo’n energievergelijker is je jaarlijkse energieverbruik. Die gegevens vind je op de jaarafrekening van je energieleverancier. Ook is het fijn om te weten of je extra wensen hebt. Wil je bijvoorbeeld profiteren van een groen energiecontract of ben je nieuwsgierig naar een flexibel energiecontract? Dit soort extra wensen vink je aan in de energievergelijker en de tool gaat voor jou op zoek naar meerdere energiedeals. Vervolgens kies jij de beste match en voilà; daar is je nieuwe zakelijke energiecontract.

Koop zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf

Wist je dat je ook geld kunt besparen door over te stappen op groene stroom? En dan met name op groene energie die je zelf hebt opgewekt? Met deze tip bespaar je niet direct geld, omdat je eerst een investering moet doen. Je merkt er pas op de langere termijn iets van. Het aanschaffen van zonnepanelen is namelijk niet niks. Je moet echter weten dat je hiermee uiteindelijk veel geld bespaart op je zakelijke energierekening. Dat zit namelijk zo: wanneer je je eigen groene stroom opwekt, maak je gebruik van gratis zonne-energie. Je betaalt niet voor de energiebron, maar voor de toepassing waarmee je de stroom uit die bron opwekt. Na een jaar of acht tot tien heb je de kosten van zonnepanelen er al uit, waarna je nog steeds gebruik maakt van gratis energie. Kort samengevat: je betaalt na die tijd dus niks meer voor je energiecontract terwijl je nog wel tien tot vijftien jaar kunt genieten van zelf opgewekte stroom. Uiteindelijk wordt op die manier je energie goedkoper omdat je flink bespaart op je energierekening.