Hoe kies je een goede hondenmand uit?

0
667

Voordat je een hond in huis neemt is een van de belangrijkste dingen dat je je bewust bent van het onderhoud dat een hond met zich mee brengt. Een hond heeft niet alleen eten en drinken nodig maar ook liefde en aandacht. En daar moet ruimte voor zijn. Van te voren moet je weten dat je genoeg tijd bent om te wandelen, dat je genoeg tijd hebt om ervoor te zorgen dat een hond niet alleen in huis achterblijft voor langere tijd. Een onderdeel van het zorgen voor een hond is dat je de juiste spullen in huis hebt. Zoals een hondenmand, dit zijn een paar dingen waar je rekening mee kan houden wanneer je er een uit gaat zoeken.

Ontwerp

Een hondenmand kan allerlei toepassingen hebben, die van belang zijn voor de hond maar het is ook wel zo leuk als de hondenmand past bij het interieur. Denk aan het kleurenpalet in huis voordat je kiest voor een hondenmand of hondenkussen. Wanneer je een hele rustige woonkamer hebt is een hondenmand met een drukke print een doorn in het oog, en omdat de kans groot is dat je later weer een nieuwe gaat kopen kun je beter kiezen voor een mand die je zelf ook echt mooi vind, ook al maakt het voor de hond niet zoveel uit.

Waar komt de mand te staan

De plek van de mand is voor een hond erg belangrijk. Je kunt ook de mand in huis halen en de hond zelf voor de veilige plek laten kiezen. Dat kun je zien aan waar de hond gaat liggen in de woonkamer, vaak is dat ergens in een hoek. Je merkt het over het algemeen vanzelf. Als een hond onrustig wordt, gaat hij waarschijnlijk ook niet in de mand liggen dus dan weet je meteen dat je de mand moet verplaatsen.

Onderhoud

Als laatste is het ook handig om te weten wat je precies koopt qua materiaal. Een mooie hondenmand is mooi meegenomen maar als het moeilijk is om schoon te maken heb je er op lange termijn weinig aan. Manden die te wassen zijn is een goed voorbeeld van een hondenmand die makkelijk te onderhouden is. Net zoals een hondenmand met materiaal dat goed afneembaar is. En misschien is de beste tip nog wel: kies een donkere kleur. Dan zijn vlekken minder zichtbaar, minder in het oog en heb je ook minder snel het gevoel dat je moet wassen.