Hoe kun jij eenvoudig een klic-melding aanvragen?

0
651

Wanneer je van plan bent om machinaal te gaan graven is het nodig om een klic-melding te doen. Dit is volgens de wet verplicht en geldt voor alle bedrijven en ook voor eventuele particulieren. Via de klic-app of website kun je snel starten met het aanvragen van een melding vanaf je smartphone. Het aanvragen van een klic-melding kost enkele minuten en kan je een hoop problemen besparen. Hier kun je lezen hoe je eenvoudig een klic-melding kunt aanvragen.

Het kiezen van het juiste gebied

Wanneer je een graafmelding wilt doen is de eerste stap om het aan te vragen het kiezen van het gebied waarin je van plan bent om machinaal te gaan graven. Een klic melding doen vereist de straat, plaats en postcode van waar je gaat graven. Ook zul je je huisnummer of coördinaten moeten invoeren. Je zult dan een gebied selecteren van 65 bij 65 meter met je adres als middelpunt. Je kunt het gebied eenvoudig aanpassen door het vlak te verslepen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je op ‘volgende’ klikken om naar de volgende stap te gaan.

Het bepalen van de werkzaamheden

Als je de eerste stap hebt voltooid zul je de datum van de werkzaamheden moeten opgeven. Wanneer het langer is dan één dag zul je de gehele periode moeten opgeven. Na het doen van deze melding is deze 20 dagen geldig. Je zult na het aangeven van de datum 1 tot 6 werkzaamheden kunnen aangeven die je gaat verrichten. Hier kun je er ook voor kiezen om nog eventuele huisaansluitingen aan te geven. Wanneer dit niet nodig is, kun je gewoon op ’nee’ klikken en naar de volgende stap gaan.

Je gegevens en extra ontvangers toevoegen

 Nadat je je NAW-gegevens hebt ingevuld en je eventuele bedrijfsnaam kun je naar de volgende stap gaan. Wanneer je al een account hebt aangemaakt zullen deze gegevens automatisch voor je worden ingevuld. De klic-melding zal via de mail gaan en deze zal je dan ook moeten confirmeren. Bij deze stap kun je er ook voor kiezen om eventuele extra ontvangers aan de mail toe te voegen. Deze personen zullen dan ook een mail krijgen over wat er aan werkzaamheden zullen gaan plaatsvinden. Ten slotte zul je overgaan tot de betaling. De kosten van een aanvraag bij de klic-app zijn 36 euro exclusief btw. Je kunt betalen met iDeal en ook met creditcard. Na het kiezen van de betaalmethode en succesvolle transactie zul je een confirmatie mail krijgen over dat de aanvraag is gelukt.