Hoezen kiezen voor tablets en e-readers

0
234

Tablets en e-readers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het zijn handige apparaten waarmee we boeken kunnen lezen, films kunnen kijken, muziek kunnen luisteren en nog veel meer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we deze apparaten overal mee naartoe nemen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tablet of e-reader goed beschermd blijft? In deze blog geven we je tips voor het kiezen van de juiste hoes voor jouw tablet of e-reader.

Waarom heb je een hoesje ereader nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom je een hoes nodig hebt voor jouw tablet of e-reader. De meeste apparaten zijn namelijk niet bestand tegen stoten, krassen en vuil. Daarnaast kan een hoes ook zorgen voor extra grip, waardoor je minder snel jouw apparaat uit je handen laat vallen. Bovendien biedt een hoes bescherming tegen ongewenste blikken, bijvoorbeeld als je in het openbaar vervoer zit.

Welk type hoes voor tablet heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten hoezen verkrijgbaar voor tablets en e-readers. Zo zijn er sleeves, book cases, flip cases en back covers. Welke hoes je nodig hebt, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en hoe je jouw apparaat gebruikt.

Sleeves zijn een goede optie als je jouw apparaat vaak meeneemt in een tas. Een sleeve biedt namelijk alleen bescherming aan de buitenkant van het apparaat en niet aan de voorkant. Een sleeve is dus vooral geschikt als je jouw apparaat niet vaak gebruikt onderweg.

Een book case is een hoes die je kunt openklappen als een boek. Deze hoes biedt niet alleen bescherming aan de buitenkant van het apparaat, maar ook aan de voorkant. Hierdoor is een book case ideaal als je jouw apparaat vaak gebruikt onderweg.

Een flip case is vergelijkbaar met een book case, maar heeft een extra flap aan de voorkant. Deze flap biedt extra bescherming tegen krassen en stoten.

Een back cover is een hoes die alleen de achterkant van het apparaat beschermt. Deze hoes is vooral geschikt als je jouw apparaat vaak gebruikt, maar niet vaak meeneemt.

Materiaal

De meeste hoezen zijn gemaakt van leer, kunstleer, neopreen of siliconen. Leer en kunstleer zien er vaak stijlvol uit, maar zijn wel duurder dan neopreen en siliconen. Neopreen is een materiaal dat goed beschermt tegen stoten en krassen, maar minder goed beschermt tegen vuil. Siliconen bieden juist weer goede bescherming tegen vuil, maar minder goede bescherming tegen stoten en krassen.

Kleur en design

Tot slot kun je ook nog kijken naar de kleur en het design van de hoes. Kies een kleur en design dat past bij jouw persoonlijke stijl en gebruik de hoes als een accessoire om jouw apparaat een persoonlijk tintje te geven.