Is werken naast je studie een uitdaging? Niet op deze manier!

0
318

Het is een standaard gezegde dat studenten arm zijn. Ze moeten vaak hun eigen studie betalen en daarnaast wonen ze vaak al op zichzelf. Naast een voltijd studie moeten ze dus ook nog eens werken, want anders kan je het allemaal niet betalen. Maar ja, hoe vind je werk dat je makkelijk met je studie kan combineren? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden, als je goed zoekt en creatieve oplossingen bedenkt. Hier zijn twee hele goede manieren uitgelicht, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Zoek een baan die je studie aanvult

Het is het meest idealistisch om een baan te zoeken die je studie alvast aanvult. Zo heb je eerst een bijbaan, die wellicht later uitgroeit naar een vaste baan. Tevens heb je dan vast werkervaring opgedaan in jouw werkveld, waar bijna altijd wel om gevraagd wordt wanneer je gaat starten met een vaste baan. Je kan op deze manier alvast een mooi cv aanmaken. Veel bedrijven zijn op zoek naar slimme studenten die ze zelf kunnen inwerken om later bij zich te kunnen houden. Daarnaast zijn ze om die reden ook vaak flexibeler als het gaat om de werktijden, want ze weten dat je nog studeert. Ze willen maar al te graag investeren in jou.

Liever eerst je horizon verbreden?

Heb je echter nog helemaal geen idee welke richting je op wilt binnen jouw werkveld? Of heb je twijfels of je de juiste studie hebt gekozen? Dan is het wellicht handiger om eerst je horizon te verbreden. Gebruik dan de studietijd om overal een kijkje te nemen. Zo kan je je aansluiten bij een studentenvereniging of je zoekt gewoon een baan waarbij je flexibele werkuren én taken hebt. Neem eens een kijkje bij postsorteerders gezocht om bij een uitzendbureau te komen, waar je per dag of per periode verschillende banen op kan pakken. Zo wordt er horeca personeel gezocht, maar je kan ook werken als afwasser of medewerker klantenservice. En de week erna verzorg je het onderhoud van koffiemachines. Door deze baan kom je bij veel verschillende bedrijven terecht en doe je in een korte tijd veel soorten werkervaring op. En die ervaringen gaan de rest van je leven mee. Tevens weet je daardoor beter wat je wel en niet zoekt in een baan. Tenslotte kan je op deze manier heel makkelijk uitkiezen welke shift je oppakt en welke niet en zo heb je dus hele flexibele werktijden. Dat is toch fantastisch!