Kies ervoor om producten ook op de marketplace aan te bieden

0
561

Voor bedrijven die online hun producten of diensten verkopen, is het belangrijker dan ooit om door de consument gevonden te kunnen worden. Wanneer je gevonden wordt kan je er namelijk pas voor zorgen of iets te verkopen. Dit begint vaak natuurlijk bij een goede website met de daarbij behorende webshop. Als alles in de webshop goed staat kan er ook beter gericht worden op de manier waarop jouw webshop gevonden kan worden. Dit kan bijvoorbeeld geregeld worden met bepaalde SEO-technieken. Hierdoor kan het in de zoekmachine makkelijker worden om gevonden te worden. Daarnaast kan er ook op andere onderdelen worden gelet. Meerdere zaken kunnen er namelijk op een efficiënte manier bij helpen zodat jouw bedrijf online succesvoller zal gaan worden. 

 

Marketplace 

Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met de marketplaces. Met deze marktplaatsen worden de grote bekende webshops bedoeld die ook van externe bedrijven producten kunnen verkopen. Onder deze webshops vallen bijvoorbeeld Bol en Amazon. Ieder bedrijf dat producten verkoopt mag in principe gebruik gaan maken van deze marketplaces. Op deze manier kan jij producten verkopen op een zeer bekend platform. De kans is hierbij dus aanwezig dat jouw producten opeens een stuk meer bekeken zullen worden dan dat in de eigen webshop het geval is. Hoewel de producten niet via jouw webshop verkocht zullen worden, zullen de klanten van de marketplace alsnog zien welk bedrijf het product verkoopt. Je zal dus in ieder geval nog steeds jouw naam kunnen promoten. Tegelijkertijd is de kans dus groot dat jouw verkopen door het gebruik van één of meerdere marketplaces zal gaan stijgen. 

 

Jouw producten

Toch zal je hiervoor wel eerst jouw producten op de marketplaces moeten gaan plaatsen. Het is altijd aan te raden om eerst eens de concurrentie te bekijken. De prijs en levering is bij deze websites vaak erg belangrijk, waardoor het verstandig is om vooraf te bekijken of je hierin de koploper zal zijn of niet. Als dat allemaal is geregeld zal het tijd zijn om een plan te maken. In dat plan bepaal je alle prijzen terwijl je ook rekening houdt met de kosten die de marketplace zal gaan rekenen. Dan is het tijd om de producten te gaan plaatsen. Het geven van zo veel mogelijk productinformatie is daarbij zeer belangrijk. Ook is het plaatsen van genoeg foto’s noodzakelijk. Dit zal tevens zorgen voor een hogere score van jouw producten, waardoor ze bij zoekopdrachten of filters hoger zullen kunnen eindigen. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van het verkopen en verzenden van de producten.