Neem de buitenboel onder handen met Wijzonol verf

0
384

Het is mooi weer en dat lijkt het voorlopig ook wel even te blijven. Dus is het misschien een goed idee om nu de buitenboel eens flink onder handen te nemen. De kozijnen kunnen wel een nieuw verfje gebruiken en de voor- en achterdeur zijn ook aan een verse laag toe. En wat denk je van het metalen tuinhekje? Als je daar niets mee doet, gaat het vast en zeker roesten. En dat is natuurlijk zonde! Je kunt met Wijzonol verf al het houtwerk aan je huis aanpakken. Je schildert de kozijnen, de deuren, de koof om de dakgoot en al wat er verder nog aan houtwerk te vinden is. Voor je metalen tuinhekje kies je voor Wijzonol industrielak.

Wijzonol verf is verkrijgbaar in veel varianten

Zo heb je Wijzonol verf die alleen geschikt is voor binnen, Wijzonol verf die geschikt is voor binnen en buiten, verf voor de binnenmuren en de buitenmuren, je kunt bij Wijzonol terecht voor iedere soort verf. Wil je echter metaal gaan schilderen of spuiten? Dan is het een beter idee om te kiezen voor Wijzonol industrielak. Deze lak mag niet binnen worden gebruikt, maar is wel uitermate geschikt voor het schilderen van voorbehandeld metaal buitenshuis. Denk dan niet alleen aan jouw tuinhekje, maar ook aan de grote metalen loods naast je huis.

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen

Het schilderen an sich is een klusje van niets. Maar voor je zover bent, dat heeft nog wel wat voeten in aarde. Zo moet je alles schuren en vet- en stofvrij maken voor je kunt gaan schilderen. Het is daarbij belangrijk om goed te plannen. Moet je ook op hoogte werken? Kies er dan voor om een (rol) steiger neer te (laten) zetten. Je kunt dan heel veilig aan het werk, zonder gebruik te hoeven maken van een wankele ladder. Ook is het belangrijk dat je een mondkapje draagt als je verf gaat spuiten en dat je kleding draagt die wel tegen een stootje kan. En vergeet niet om de randjes en de ramen goed af te plakken!

Wanneer verf ik wat?

Heb je je hele huis geschuurd en stof- en vetvrij gemaakt? Werk dan van boven naar beneden. Dit is niet zonder reden. Je kunt, per ongeluk, nog wel eens een druppel verf laten vallen. Als deze druppel dan precies terechtkomt op een deel dat je al hebt gedaan, dan baal je daar flink van. Gebruik je twee kleuren? Zet dan eerst het lichte deel in de verf.