NFT crypto, wat is dat?

0
482

NFT staat letterlijk voor non-fungible token, en dit houdt eigenlijk in dat elke NFT crypto uniek is en niet vervangen kan worden. Dit is anders dan een cryptomunt, want hier zijn er altijd meer van. Als je een NFT crypto wil maken, werkt dit op dezelfde manier als een normale cryptomunt. Een NFT crypto wordt namelijk ook gemaakt op een blockchain. De bekendste blockchain voor NFT’s zijn op dit moment Ethereum, Cardano en Solana. Als je het hele proces hebt doorstaan, begin je met minten. Dit is het schrijven van data op de blockchain. Op deze manier ontstaat dan een NFT crypto. Maar een NFT crypto kan op meerdere manieren gemaakt worden, bijvoorbeeld als een afbeelding, een muziekbestand, een video of een domeinnaam. Het kan ook een stukje land zijn in een virtuele wereld. Ben je niet geïnteresseerd in een NFT crypto, maar wel in cryptomunten?

Cryptomunten

Er zijn veel verschillende cryptomunten op de markt, en het worden er steeds meer. Bekende cryptomunten zijn Bitcoin, Ethereum, Cardano en Solana. Bitcoin is ook de eerste cryptomunt , dus die ken je vast wel. Als je net begint met investeren in crypto, is het daarom ook handig om te beginnen met investeren in Bitcoin. Het is niet alleen de oudste cryptomunt, maar ook de meest vertrouwde cryptomunt. Houd er wel rekening mee dat de cryptowereld volatiel is, omdat de waarde van een cryptomunt kan stijgen, maar ook snel kan dalen. Investeer daarom alleen maar in cryptomunten met het geld dat je kan missen, en het is ook belangrijk dat je risico’s durft te nemen. Anders krijg je er alleen maar stress van, en dat is niet leuk. Wil je bijvoorbeeld investeren in Ethereum? Wat is dan de Ethereum verwachting?

De Ethereum verwachting

Als je gaat investeren in Ethereum, is het belangrijk om het laatste nieuws over deze cryptomunt in de gaten te houden en de Ethereum verwachting. Voor nu ziet de Ethereum verwachting er positief uit, omdat de cryptomunt erg populair is. Het team achter de Ethereum cryptomunt is met veel nieuwe dingen bezig, en de verwachting is dan ook dat de prijs van de cryptomunt nog zal stijgen in 2022. Voor de actuele koers van Ethereum kun je altijd een grafiek bekijken. Deze is vaak te vinden op verschillende crypto websites. Hier vind je overigens ook andere grafieken van andere cryptomunten.