Op naar een gezondere levensstijl

0
411

Een gezonde levensstijl aanhouden is voor veel mensen niet altijd even makkelijk. Toch is het belangrijk om gezond te leven. Zowel voor je eigen energie als voor je eigen lichaam. Mensen met een gezonde levensstijl hebben minder lichaamsklachten en leven langer! In dit artikel geven we een aantal tips! Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen een kans verdiendt op een gezonder leven. Het begint vaak bij de kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan alle kleine tussendoortjes! Het lijkt vaak niet eens zo heel veel maar als je alles bij elkaar optelt dan loopt het snel op! 1) Drink minstens 8 glazen water per dag 2) Eet een voedzaam ontbijt 3) Slaap voldoende 4) Oefening 5) Mediteer 6) Leg je telefoon neer en lees een boek.

Drink minimaal 8 glazen water per dag

Je lichaam bestaat voor 70% uit water. Het is van vitaal belang om gehydrateerd te blijven. Uitdroging kan leiden tot hoofdpijn, een droge huid en constipatie. Water drinken helpt je om meer energie te hebben, verbetert je spijsvertering en kan zelfs helpen om beter te slapen. Daarnaast is het altijd slim om vooral water te drinken en geen frisdranken.

Eet een voedzaam ontbijt

Je dag beginnen met een voedzaam ontbijt kan je de energie geven die je nodig hebt om de dag door te komen. Het is ook belangrijk om te ontbijten, omdat het helpt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Dit zal je lichaam helpen honger te voorkomen gedurende de dag. Eiwitrepen kunnen hierop een goede aanvulling zijn. 

Slaap voldoende

Voldoende slaap is essentieel voor een gezonde levensstijl. Gebrek aan slaap kan leiden tot prikkelbaarheid, slechte concentratie en een slecht geheugen. Je moet streven naar minimaal 7 uur slaap per nacht.

Beweeg

Lichaamsbeweging is essentieel voor het behoud van een gezond lichaam. Het zal u helpen gewicht te verliezen, stress te verminderen en uw algehele gezondheid te verbeteren. Streef naar minimaal 30 minuten lichaamsbeweging per dag. Wanneer je een intensieve workout gaat beginnen kan je ook kiezen om een pre workout te nemen!

Mediteer

Stress is een van de meest voorkomende oorzaken van ziekte. Meditatie is een effectieve manier om stress te verminderen. Het kan ook uw geheugen, concentratie en zelfrespect verbeteren.

Verminder het aantal uur achter een scherm

Probeer de hoeveelheid tijd die u op uw telefoon en andere elektronische apparaten doorbrengt te verminderen. Deze apparaten zenden blauw licht uit, wat vermoeide ogen kan veroorzaken en uw slaap kan verstoren. Probeer uw apparaten ten minste 30 minuten voor het slapengaan uit te schakelen.