Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een printer?

0
301

Het is tegenwoordig erg fijn om over een printer te beschikken. Je kunt een printer namelijk goed gebruiken voor het uitprinten van foto’s die je met je gezin gemaakt hebt, maar ook kunnen je kinderen voor opdrachten van school bepaalde stukken uitprinten. Mocht je nog niet over een printer beschikken, dan is het zeker aan te raden om een printer aan te schaffen. Mocht dit de eerste keer zijn dat je een printer aanschaft, dan weet je natuurlijk niet precies waar je rekening mee moet houden. Gelukkig kom je daar snel meer over te weten. 

 

Schaf de juiste cartridges aan

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een printer gaat aanschaffen, is dat het onwijs belangrijk is om de juiste cartridges aan te schaffen. Veel mensen denken dat cartridges zoals een canon cartridge universeel zijn, maar dat is zeker niet zo. Wanneer je bijvoorbeeld een Brother printer hebt, is het belangrijk om Brother cartridge aan te schaffen die bedoeld is voor het model Brother printer die jij hebt. Dit kan vrij ingewikkeld zijn als je er geen ervaring mee hebt en daarom is het ook zeker aan te raden om hulp in te schakelen van een bekende als je er moeite mee hebt. 

 

Een goedkope printer is een verkeerde keuze

Er worden de laatste jaren onwijs veel printers op de markt gebracht die je kan aanschaffen voor enkele tientallen euro’s. Wanneer je vaak gebruik wilt maken van de printer, is het belangrijk om geen goedkope printer aan te schaffen. Deze printers zijn van matige kwaliteit en gaan dus minder lang mee dan een printer van uitstekende kwaliteit. Daarnaast is de kwaliteit van de afdruk ook mager. Mocht je de aanschafprijs van een betere of duurdere printer te veel vinden, dan nsi het ook nog altijd een optie om eens een refurbished printer aan te schaffen. Hiervoor kan je terecht bij verschillende aanbieders in Nederland. 

 

Fotopapier voor het uitprinten van foto’s

De meeste mensen die geen ervaring hebben met het uitprinten van foto’s gebruiken normaal printpapier voor het uitprinten van foto’s. Het is zeker mogelijk om dit te doen, maar het resultaat is nooit zo goed dan als je fotopapier zou gebruiken. Houd er wel rekening mee dat als je fotopapier gebruikt voor het uitprinten van foto’s, dat de foto’s enkele minuten moeten drogen. Doe je dit niet? Dan kan je de inkt uitvegen. Hierdoor krijgen onaangename vlekken op je foto.