Waarom is padel ineens zo populair? 

0
1045

Tennis en squash zijn twee eeuwenoude sporten die wereldwijd bekend zijn. Door deze 2 sporten met elkaar te combineren, kom je bij de snelst groeiende sport van Europa: Padel! Padel is tegenwoordig enorm populair en moet je een keer geprobeerd hebben!

Het ontstaan van padel

Om je heen worden er overal padelbanen uit de grond getrapt, maar waar komt deze sporthype ineens vandaan? Padel is ontstaan in Mexico. Een Mexicaanse zakenman was fan van tennis, maar had te weinig ruimte in zijn tuin om een tennisbaan aan te leggen. Hierdoor kwam hij met het idee om een kleinere baan bouwend omringd door wanden. Dit paste wél in zijn tuin en door de wanden er omheen kon de bal niet de baan uit. Vanuit Mexico is de sport vervolgens langzaam richting Spanje gegaan en dus zo Europa binnengekomen. 

Hoe wordt het gespeeld? 

De sport wordt gespeeld met speciale rackets en ballen. Padelrackets zijn kleiner dan tennisrackets en padelballen zijn lichter dan tennisballen. De puntentelling is bij padel wel hetzelfde als bij tennis. Vaak speel je padel met 2 tegen 2, maar er bestaan ook banen met een kleinere afmeting waarop je 1 tegen 1 kunt spelen. Padel is een sport waarbij je gemakkelijk leuke rally’s krijgt met je partners, ongeacht het verschil in niveau of spelervaring! Dit zorgt voor fanatisme op de baan, maar gezelligheid na het spelen. 

Waar kan ik padellen? 

Dat je padel een keer geprobeerd moet hebben, is duidelijk. Maar waar kun je starten? In Amsterdam zie je overal om je heen padelbanen, maar Amstelpark padel was hier een van de eerste locaties en is onder de padellers enorm populair! De sport heeft zich enorm snel uitgebreid door heel het land. Daarom is dit ook een goeie optie wanneer je het spelletje een keer wil proberen. Als je er eenmaal aan begint, is de kans groot dat je eraan verslaafd raakt. Woon je niet in Amsterdam? Geen probleem, want door het hele land worden er steeds meer padelbanen aangelegd. Voornamelijk de Padel Club ThePadellers is hier koploper mee. Zij hebben zelfs banen aangelegd voor Padel in Eindhoven en Veldhoven. Tennisclubs offeren zelfs tennisbanen op om plek te maken voor padelbanen, maar ook commerciële partijen openen locatie na locatie! Kortom, er is altijd wel een baantje bij jou in de buurt!