Wat neem je mee naar een stedentrip?

0
733

Ga je binnenkort een paar dagen naar een andere stad? Dan moet je denken aan veel lopen, cultuur snuiven, lekker eten en drinken en eventueel winkelen in nieuwe winkeltjes. Een citytrip lijkt misschien iets wat kort duurt en niet veel voorbereiding nodig heeft, maar het is toch handig om van tevoren te bedenken wat je allemaal mee wilt nemen. In dit blog zet ik een paar dingen op een rijtje die je zeker niet mag vergeten tijdens je stedentrip.

Goede schoenen

Tijdens een stedentrip ga je vaak veel lopen! Het is dus echt verstandig om goede schoenen mee te nemen. Denk aan stevige, comfortabele gympen of wandelschoenen. Het is namelijk heel vervelend om al tijdens je eerste dag daar blaren te krijgen. Tegenwoordig zijn er genoeg schoenen die er hip uitzien, maar ook fijn zijn voor je voeten. Daarnaast kun je natuurlijk altijd nog een paar hakken meenemen voor als je ’s avonds uiteten gaat.

Portemonnee

Iets wat je natuurlijk zeker niet mag vergeten, is je Portemonnee. Je portemonnee heb je nodig om eten en drinken te kunnen betalen, museumtickets te kopen en mee te nemen als je gaat shoppen. Vind je een portemonnee onhandig? Dan kun je er ook voor kiezen om een Pasjeshouder aan te schaffen voor de trip. Pasjeshouders zijn handig, omdat ze heel compact zijn. Denk er wel aan dat je geen contant geld kwijt kan bij een pasjeshouder.

Camera

Als je er waarde aan hecht om de trip voor altijd te onthouden, is het een leuk idee om je camera mee te nemen. Zorg ervoor dat je de camera in een goede cameratas stopt, zodat hij beschermd wordt tegen zand, water, etc. Wil je liever geen dure camera meenemen omdat je bang bent dat hij gestolen wordt? Dan kun je bijvoorbeeld ook een analoge (wegwerp)camera meenemen. Foto’s maken met een analoge camera is ook erg leuk om te doen, omdat je dan nog niet meteen de foto’s terug kunt zien. Dat kan pas wanneer je terug bent van je vakantie.

Oplader

Niets is zo vervelend als een lege telefoon wanneer je in een onbekende stad bent. Zorg er dus altijd voor dat je je oplader van je mobiele telefoon meeneemt. Heb je een camera mee? Dan is het verstandig om ook de oplader van je camera mee te nemen. Ga je naar een ander land? Check dan even of je ook een wereldstekker nodig hebt om je apparaten mee op te laden.