Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

0
504

Het is erg vervelend als je auto kapot is gegaan en niet meer gerepareerd kan worden. Je hebt namelijk dagelijks een auto nodig om bijvoorbeeld naar het werk te gaan. Auto’s kosten enkele tienduizenden euro’s en niet iedereen kan dat ook betalen. Daarom kiezen er steeds meer mensen voor om een auto te leasen bij een leasemaatschappij. Het leasen van een auto heeft veel voordelen te bieden, maar er zijn ook enkele nadelen. In dit artikel vind je meer informatie over de voordelen van het leasen van een auto. 

 

Het leasen van een auto hoeft niet duur te zijn

Veel mensen denken dat het leasen van een financial lease auto altijd erg duur is, maar dat is onjuist. Het klopt inderdaad dat je wellicht bijtelling moet betalen, maar als het om een kleinere en goedkope auto gaat dan zal dit meevallen. Je kunt er in deze gevallen vanuit gaan dat je maar enkele honderden euro’s per maand kwijt zult zijn. Mocht je een prijsindicatie willen hebben, dan kun je het beste eens contact opnemen met een leasemaatschappij. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om de auto privé te leasen en jezelf een kilometervergoeding uit te betalen. Dit is voor jou een groot voordeel. 

 

Je hebt altijd een auto 

Auto’s zijn zeer sterke machines, maar zijn ook vrij gevoelig voor verschillende vormen van schade. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan computers van de auto die een storing hebben of dat de dynamo van de motor kapot is gegaan. Een auto is dan niet meer te gebruiken en moet gerepareerd worden. Wanneer je kiest voor het leasen van een auto bij Nationale Autolease, dan heb je de zekerheid dat je altijd een auto zult hebben. De auto die je leaset bij een leasemaatschappij blijft namelijk eigendom van het leasemaatschappij. Daarom zijn zij er verantwoordelijk voor om de auto te laten repareren en te vervangen. 

 

Geen grote aanschaf

Een van de grootste voordelen van het leasen van een auto, is dat je niet meteen tienduizenden euro’s hoeft te betalen. Je kunt dit verdelen over een periode van maximaal zes jaar. Dit is erg handig voor particulieren die het geld niet hebben of niet in 1 keer al hun geld willen opmaken voor een auto. Daarnaast is het leasen van een auto een verstandige keuze voor ondernemers, want ze hoeven dan geen tienduizenden euro’s uit te geven en beschikken daardoor over meer liquide middelen.