Comfortabel de weg op met een nieuwe elektrische auto

0
730

De laatste jaren is de concurrentie op de automarkt enorm toegenomen. Door het thuiswerken worden er namelijk minder auto’s verkocht en de consument wilt een steeds luxere auto. Hierdoor zijn de autofabrikanten niet alleen qua prijs enorm aan het concurreren, maar ook qua luxe die ze in de auto stoppen. Doordat de elektrische auto’s steeds luxer worden samen met het feit dat elektrische motoren een stuk stiller zijn, is een elektrische auto perfect voor op de Nederlandse weg.

Elektrische auto steeds populairder

Doordat er steeds meer mensen begaan zijn met het milieu in stand houden, wordt er steeds minder vaak gekozen voor de vervuilende dieselmotor. Hiervoor in de plaats kiest men eerder voor een benzine variant, maar er is ook een duidelijke stijging te zien in de populariteit van elektrische auto’s. Voor sommige mensen is het door subsidies van de overheid zelfs zo aantrekkelijk geworden, dat ze een auto uit het hogere segment kunnen rijden voor het geld van een middenklasser. Doordat er zoveel voordeel te behalen is door een elektrische auto aan te schaffen, zijn er veel mensen die een elektrische auto leasen op de zaak of er één privé kopen. Ondanks dat het leasen van auto’s eerder vooral zakelijk werd gedaan, blijkt het tegenwoordig ook steeds vaker privé gedaan te worden. Hierbij worden er pakketten aangeboden waarbij al het onderhoud betaald wordt door de leasemaatschappij.

Een andere optie die je hebt is financial lease. Hierbij koop je de auto als het ware in termijnen. De reden waarom consumenten hiervoor kiezen, is omdat ze dan geen kilometerbeperking hebben. Daarnaast heb je aan het einde van het leasecontract ook nog een auto die nog waarde heeft.

Steeds meer laadmogelijkheden in Nederland

Een argument om geen elektrische auto te nemen was voorheen dat er maar weinig laadmogelijkheden te vinden waren. Dit is echter vandaag de dag een stuk beter geregeld. Ondanks dat er nog meer laadpalen bij moeten komen, zijn er in Nederland toch al ruim 80.000 openbare laadpalen te vinden. Hiervan zijn er alleen al meer dan tweeduizend zogenoemde “snelladers” te vinden. Doordat er in Nederlands al zoveel laadpalen zijn is het qua laaddichtheid al enorm goed vergeleken met andere Europese landen. Echter, de Nederlandse overheid wil de komende tijd het aantal laadpalen ook nog eens fors vergroten. Hierdoor zullen er straks vele bijkomen in onder andere de Nederlandse parkeergarages, waardoor het nog aantrekkelijker zal worden om elektrisch te gaan rijden.