Welke vloer kies je voor je nieuwe woning?

0
548

Heb je eindelijk de woning gevonden die helemaal bij je past, maar is de vloerbedekking aan vervanging toe? Dan doe je er goed aan om te overwegen wat voor type vloerbedekking je laat leggen. Ondanks dat er tegenwoordig vele kleuren, materialen en designs zijn van verschillende soorten vloerbedekking, heeft iedere specifieke soort zijn eigen voor- en nadelen. Hier dien je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een nieuwe vloer.

Laminaat is enorm populair

Laminaat is een vloersoort die bestaat uit verschillende lagen. De “gelamineerde” lagen zorgen ervoor dat dit soort vloerbedekking slijtvast is en onderhoudsarm waardoor deze enorm geschikt is voor het gebruik van een bedrijfsruimte, maar zeker ook voor in een woning.

Voordelen van laminaat

Omdat iedere houtsoort en steensoort nagebootst kan worden, zijn er erg veel mogelijkheden beschikbaar. Hierbij kan er ook nog eens een keuze gemaakt worden uit verschillende tinten. Hierdoor zal er altijd wel een design zijn dat perfect bij jouw woning past.

Vochtbestendig

Normaal laminaat is al redelijk vochtbestendig, maar er is ook een variant op de markt die speciaal ontworpen is voor vochtige ruimtes. Dit komt doordat er lijm tussen de naden is aangebracht waardoor het water er niet doorheen kan komen.

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Laminaat gaat in de regel meer dan 20 jaar mee. Hierbij zullen de duurdere varianten vaak zelfs nog langer dan 25 jaar meegaan. Ondanks dat een laminaatvloer zo lang meegaat, is er tussentijds geen onderhoudsbehandeling nodig. Bij sommige andere soorten vloeren is dat wel nodig. Hierdoor hoef je naast de aanschafprijs, niet te rekenen op extra onkosten voor de komende jaren.

Een parketvloer straalt klasse en duurzaamheid uit

Als je graag een vloerbedekking wilt die klasse uitstraalt en ook nog eens enorm duurzaam is dan is een houten vloer waarschijnlijk iets voor jou. Naast de mooie looks heeft een houten parketvloer nog meer voordelen.

Enkele voordelen van een parketvloer

Een houten parketvloer is enorm duurzaam. Doordat deze vloerbedekking uit erg dik materiaal bestaat, gaat deze jarenlang mee en zorgt het voor een betere isolatie dan bijvoorbeeld laminaat. Aangezien er dik materiaal gebruikt is, zul je dit ook merken als je over een parketvloer loopt. Hierdoor ziet deze er niet alleen luxe uit, maar voelt deze ook luxe aan. Het is bekend dat een parketvloer een duurder is in aanschaf, maar wel jarenlang meegaat. Hierdoor zal de waarde van je woning ook toenemen waardoor zo’n soort vloer zijn geld uiteindelijk weer terug zal verdienen. Bij een parketvloer dien je er echter wel rekening mee te houden, dat deze vloer onderhoud nodig heeft zoals een poets en schuurbeurt. Tevens is zo’n soort vloer niet altijd geschikt voor vloerverwarming en dien je uit te kijken met vocht.