De geschiedenis van polo shirts

0
641

Polo is een van die sporten die meer dan alleen maar cool is. Het is ook een sport die diep geworteld is in de geschiedenis en wordt wereldwijd door veel verschillende landen gespeeld. Als zodanig zijn er veel verschillende poloshirts die door de jaren heen zijn gedragen. Dit omvat zowel Groot-Brittannië als de Verenigde Staten. De vraag wordt dan, waar komen poloshirts vandaan? Vandaag de dag dragen zo veel mensen polo’s, maar waarom? Wat is de geschiedenis ervan? Lees dat en meer in deze blog!

Ontstaan polo (sport)

Polo stond bekend als een spel dat is ontstaan in oud China. Het stond toen bekend als Lianyuan en volgens sommige rekeningen, kan het zo ver de 7e eeuw worden teruggevoerd. Het werd vervolgens geïntroduceerd in Europa, en het polo shirt werd geboren. Een gemeenschappelijk poloshirt dat vandaag wordt gedragen, wordt geleverd met zowel korte mouwen als lange mouwen, afhankelijk van het weer en / of plaats van spelen.

Polo, zoals het nu is, is een sport die afkomstig is van het oude Chinese India en sindsdien is gespeeld. Een van de belangrijkste feiten over het spel dat vermeldt, is de etymologie. Het woord Polo is afgeleid van de naam van een stad in wat nu modern-Day China is. De naam Polo betekent eigenlijk ornament geweven van zijde, vandaar de naam poloshirt. De stof die wordt gebruikt om poloshirts te maken, is afgeleid van zijde. Silk is een van de meest fijne en delicate weefsels die beschikbaar zijn. Het biedt ook de beste deal van slijtvastheid en ademend vermogen, waardoor het een natuurlijke keuze is voor het materiaal dat zou worden gebruikt om poloshirts te maken.

Polo’s in andere functies

Poloshirt is een spel dat wordt gespeeld met een of meer standaard banden. Deze banden zijn rond de taille bevestigd en hebben meestal op extra centimeter stof rond de nek, zodat het shirt volledig kan worden getrokken en in de taille bevestigd. Aldus werd Polo-shirts voor het eerst bekend als knoppen down shirts. Het poloshirt is in de loop van de eeuwen geëvolueerd en komt in veel verschillende stijlen, kleuren en stoffen. 

Vanaf het moment dat de polo shirts een ding werden bij de sport verspreidde het ontwerp ook naar andere functies. Polo werd voor het eerst aangenomen in Britse leger kleding in de 18e eeuw. Het was echter niet tot de 20e eeuw dat het spel echt van start ging. Met de Tweede Wereldoorlog dichtbij, werd het vervolgens aangenomen in Amerikaanse en Australische militaire kleding. We vinden dus de oorsprong van de poloshirts die we vandaag kennen.

Fabricage van polo shirts

Polo-shirts worden gemaakt in een aantal landen, waaronder China, India, Maleisië, Japan, Pakistan, de VS en China. Waar komen poloshirts vandaan? Polo-shirts is een geweldige manier om jezelf uit te drukken. Ze zijn een geweldige optie om je teamgeest te laten zien, het promoten van een merk, of gewoon met je unieke gevoel voor stijl.