De tuin verbouwen: wat heb je nodig?

0
489

Iedereen is soms toe aan iets nieuws, een nieuwe tuin bijvoorbeeld. Het werken in de tuin is een van de meest ontspannende bezigheden, lekker met je voeten in de aarde, dat doet een mens goed. Maar waar te beginnen, dat is altijd een goede vraag. Wanneer de tuin echt een goede beurt nodig heeft is een goede planning een van de belangrijkste dingen. Je wilt niet aan een verbouwing beginnen zonder te weten wat je doet. Het lijkt kort, maar al snel zal je erachter komen dat dat een stuk langer duurt dan wanneer je van te voren heb bedacht wat je gaat doen en vooral: hoe.

Een goede hovenier

Om alles soepel te laten verlopen is het inhuren van een hovenier heel handig. Een tuin aanleggen is een kunst an sich en wanneer je de tijd hebt is het leuk om het zelf te ontdekken maar de kans is groot dat je een hoop obstakels tegen komt. Bovendien kan een hovenier ook heel goed inschatten of dat wat je wilt, haalbaar is. Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat de hovenier ook weet wat hij of zij doet, dus iemand die vakbekwaam is, komt goed van pas! Samen kun je kijken naar de mogelijkheden van de tuin. Een hovenier kan tips geven over wat de tuin nodig heeft, qua ligging en grond bijvoorbeeld.

Gereedschap

En ook niet onbelangrijk: gereedschap. En niet alleen de spullen die in de schuur liggen, daar kan je wel wat mee, maar de grootste dingen hebben vaak groter en beter gereedschap nodig zoals een meeneemheftruck. Deze zijn perfect voor de grootste bezigheden, zoals materialen verplaatsen van de ene kant naar de andere kant van de tuin. Zeker als de tuin wat groter is, scheelt dat enorm veel. Een hovenier kan hier ook goed bij helpen. Let wel op de vergunningen, deze ga je misschien nodig hebben. Daarnaast is het relatief makkelijk om een meeneemheftruck te huren, na het aanvragen van een offerte staat de truck zo op de stoep!

Een plan

Het is goed om het nog een keer te benadrukken, maak een plan! Doe inspiratie op, kijk rond, overleg wat je wilt en ga dan pas kijken hoe dit plan mogelijk gemaakt kan worden. Een te groot plan geeft uiteindelijk meer stress omdat je erachter gaat komen dat het toch lastiger was dan gedacht om het waar te maken. En niet alle tuin heeft alle mogelijkheden, dus het is ook een manier om beter te begrijpen welke mogelijkheden je tuin met zich meebrengt!