Vrije TijdDe verkeersvoorschriften in Zwitserland

De verkeersvoorschriften in Zwitserland

Transport Zwitserland is via verschillende organisaties makkelijk te regelen. Wanneer je dit transport uitbesteed zullen de gespecialiseerden de verkeersregels in Zwitserland goed weten, omdat ze hier natuurlijk erg veel ervaring mee hebben. Je kan het transport Zwitserland echter ook zelf regelen door bijvoorbeeld een bus te huren en zelf ervoor te zorgen dat de goederen in de juiste staat op de juiste bestemming komen. Dit is natuurlijk een hele onderneming en het laatste dat je wilt is een boete wegens het overtreden van de verkeersregels. Hieronder kun je de belangrijkste verkeersregels in Zwitserland vinden zodat jouw transport Zwitserland terug naar Nederland zonder boetes of ongelukken verloopt.

Maximumsnelheid

Ten eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe hard je overal mag rijden. Bij veel wegen staat dit ook op borden aangegeven, maar vaak is het toch fijn om een paar basisregels in je hoofd te hebben waar je op terug kunt vallen als je het even niet meer weet. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u rijden, mits anders staat aangegeven natuurlijk. Buiten de bebouwde kom is dit 80 km/u en op de snelweg kun je 120 km/u rijden. Het is zeker aan te raden om te kijken naar de maximumsnelheid. Het is immers zonde om teveel te betalen en dat is wel zo goed om te weten.

Veilig rijden

Natuurlijk moet je ook in Zwitserland veilig rijden om het transport Zwitserland goed te laten verlopen. De Zwitsers zien onder veilig rijden dat je ten alle tijden alle aandacht op de weg houdt. Wanneer je alle aandacht op de weg houdt, betekent dit dus ook dat je geen handelingen mag uitvoeren die dit zouden kunnen verstoren. Dingen waar je hierbij aan kunt denken zijn make-uppen, bellen of de navigatie instellen. De politie staat in zijn recht een boete uit te delen wanneer ze dit zien gebeuren. Natuurlijk hoort bij veilig rijden ook dat je niet onder invloed van drank en/of drugs bent. Wanneer je drie jaar of korter in bezit bent van een rijbewijs mag je een alcoholgehalte van 0,1 promille in je bloed hebben en wanneer je dit rijbewijs langer bezit is 0,5 promille toegestaan. Drugs is vanzelfsprekend altijd verboden.

Bijzondere regels

Naast veel standaardregels zoals wij ze in nederland ook kennen, heeft Zwitserland ook enkele bijzondere regels. Voorbeelden hiervan zijn dat het verplicht is om overdag dimlicht aan te hebben en dat op hellingen de auto’s die naar boven rijden altijd voorrang hebben op tegenliggende voertuigen die naar beneden gaan.

Laatste Nieuws

Ook leuk om te lezen