De voordelen van een zakelijk telefoon abonnement

0
450

Bij veel beroepen is telefoontjes beantwoorden een groot deel van je werkzaamheden. Sommige managers of sales mensen zitten vaak uren aan de telefoon met partners of collega’s om de beste deals te sluiten. Al die uren aan de telefoon brengen natuurlijk ook kosten met zich mee. Het is dan ook niet gek dat veel bedrijven een zakelijke telefoon aan hun werknemers geven die dit echt nodig hebben. Niet alleen lopen de kosten hoog op, het is natuurlijk ook vervelend als je buiten kantoortijden alsnog belletjes ontvang van potentiële klanten of collega’s met vragen. Aan een zakelijke telefoon met een zakelijk telefoon abonnement zitten verschillende voordelen. Deze zijn zowel financieel als op service gericht. In dit artikel zullen we ingaan op verschillende voordelen van een zakelijk telefoon abonnement.

Geen BKR registratie

Het eerste voordeel is dat een BKR-registratie niet geldt wanneer je een zakelijk telefoon abonnement afsluit. Een BKR-registratie houdt in dat stichting BKR, een Nederlands kredietbureau, bijhoudt van elk persoon hoeveel krediet hij of zij open heeft staan. In andere woorden, ze houden bij hoeveel schuld iedereen heeft. Hoewel het hebben van een telefoon abonnement met telefoon natuurlijk niet echt voelt als een schuld, wordt dit wel zo gezien. Een negatieve BKR-registratie kans soms zelfs als gevolg hebben dat je geen nieuw krediet kunt afsluiten. Het kan dus zijn dat je dan geen lening kan krijgen voor iets waarvoor je het wel echt nodig hebt. Het is dan ook een groot voordeel dat je bij het aanschaffen van een zakelijk telefoon abonnement een BKR- registratie niet geldt.

BTW aftrekbaar

Een ander voordeel van een zakelijk telefoon abonnement ten opzichte van privé telefoonabonnementen, is dat de kosten hiervan BTW aftrekbaar zijn. Een zakelijke telefoon gebruik je, logischerwijs, alleen voor zakelijke dingen. Om deze reden kan dit gezien worden als een kostenpost voor het bedrijf en mag je deze dus aftrekken van de winst. Wanneer je deze kostenpost aftrekt van de winst bij het doen van je aangiftebelasting, komt je winst lager uit. Het gevolg hiervan, is dat je minder belasting hoeft te betalen.

Goede service

Vaak bieden providers bij zakelijke telefoonabonnementen erg goede service. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat ze 24/7 bereikbaar zijn met hun klantenservice. In sommige beroepsgroepen biedt dit natuurlijk erg veel voordelen. Ook heb je al zakelijke klant soms voorrang op hulp ten opzichte van een klant met een privé abonnement. Een nadeel is echter wel dat je voor een zakelijk telefoon abonnement vaak net wat meer betaalt.