Dit is waarom je epoxy moet gebruiken bij het klussen

0
341

Epoxy bij het klussen gebruiken? Jazeker! Wist je dat er meerdere toepassingen zijn van epoxy, die erg handig zijn bij het klussen? Je kan er van alles mee doen en ook van alles van maken. Epoxy is erg veelzijdig. 

Repareren van vloeren en muren en zelfs nog meer!

Heb je wel eens van epoxy plamuur gehoord? Dit kan je heel handig gebruiken om bepaalde dingen te repareren. Denk aan gaten in de muur of in de vloer. Epoxy plamuur is volledig waterdicht en het krimpt niet. Daarnaast kan je het gewoon schuren en is het snel overschilderbaar. Tevens bestaat er epoxy houtrotvuller. Er bestaan volledige pakketten die je kan kopen, maar je kan ook alle items los kopen. Epoxy kneedpasta, ook wel bekend als epoxy klei, is zelfs onder water te gebruiken. Wat ook nog handig is, is dat deze soort epoxy bestand is tegen chemicaliën als diesel. Naast deze soorten epoxy bestaat er nog veel meer.

Zelf items maken

Naast allerlei soorten epoxy, zoals eerder gelezen de epoxy plamuur, maar ook teer epoxy, epoxyschuim of epoxy vloercoating, kan je ook epoxy giethars kopen. Giethars is superhard en zeer sterk, zodra het uitgehard is. Daarnaast is het glashelder. Zodoende is het goed te gebruiken bij het maken van producten voor jouw huis. Denk hierbij aan de welbekende boomstamtafels. Je kan er ook gave kunst van maken zoals schilderijen, of je maakt er onderzetters of zelfs sieraden van. Daarnaast kan je er ook kledinghangers van maken en er bestaan zelfs mallen voor schaakspellen. Hoe gaaf is dat, als je je eigen schaakspel hebt gemaakt?

Epoxy workshops

Ben je nog helemaal niet bekend met epoxy, maar ben je er wel heel erg benieuwd naar hoe het is om daarmee te werken? Dan is het wellicht handig om eerst een basis epoxy workshop te volgen. Tijdens deze workshop maak je meteen óf een bijzettafel, óf een schilderij. Je krijgt uitleg over hoe je epoxy kan gebruiken en ook over hoe je dat veilig kan doen. Alle spullen zijn inbegrepen. Het is een handige manier om veilig om te leren gaan met epoxy. Daarnaast kan je meteen vragen hoe je de eventuele luchtbellen eruit kan krijgen. Tevens leer je precies welke verhouding je aan moet houden bij het mengen van de substanties en hoe je kleurpigmenten kan gebruiken.