Kantoor inrichten

0
388

Ben jij net een eigen onderneming gestart? Dan begint een uitdagende, maar leuke tijd! Er zijn allerlei dingen waar je aan moet denken. Zo is het in de beginfase van een startup bijvoorbeeld belangrijk om je netwerk uit te breiden en om klanten efficiënt te werven. Ook is het de hoogste tijd om je kantoor in te richten voor jou en werknemers die je hebt aangenomen. Deze blog helpt je hier een handje bij. 

Fijne ruimte creëren

Wist je dat iemands creativiteit beperkter is wanneer hij of zij werkt in een ruimte met weinig daglicht? Om jezelf en je werknemers creatief te laten blijven denken, is het dus aan te raden om na te denken hoe je de kantoorruimte inricht. Een goede tip is om grote ramen te laten plaatsen zodat je overdag genoeg natuurlijk licht binnenkrijgt. Verder is het een idee om de bureaus zo te plaatsen dat werknemers naar buiten kunnen kijken. Een andere tip is om glazen wanden te installeren in plaats van muren. Op die manier creëer je een kantoor met een open karakter, wat de meesten als fijn ervaren.  

Ergonomische werkplek

Vaak spenderen jij en je werknemers lange dagen op het kantoor. Het is dan ook wel zo fijn als je bij de inrichting van het kantoor rekening houdt met het creëren van een ergonomische werkplek. Wat houdt dit precies in? Een ergonomische werkplek is zo ingericht dat werknemers in staat zijn om hun werk te doen in een goede lichaamshouding. Hiervoor heb je speciaal meubilair en ondersteunende hulpmiddelen. Deze zijn aangepast aan de individuele behoeften en lichaamsmaten van werknemers. Ben je overtuigd, maar weet je niet zo goed hoe je een ergonomische werkplek kunt creëren? Schakel dan een ergonoom in. Hij of zij kan je verder helpen bij het uitzoeken van ergonomische stoelen, bureaus enzovoorts. 

Alles op orde brengen

Op een normale werkdag heb je allerlei verschillende taken die je moet uitvoeren. Zakelijke partners mailen, vergaderen met je collega’s of rapporten schrijven. Wat het ook is dat je moet doen, het is fijn als je kantoor op orde is. Herma etiketten a4 kunnen je hierbij helpen. De etiketten kun je eenvoudig aanbrengen op kantoorartikelen om zo alles optimaal te ordeneren. Zo kunnen de etiketten helpen bij het ordenen van bureaulades, kasten of opbergdozen. 

Klaar voor de start

Heb je een geordende, ergonomische werkplek met genoeg daglicht? Dan ben je bijna klaar voor de start. Er zijn alleen nog maar een paar kleine dingetjes waar je aan moet denken. Heb je bijvoorbeeld al een printer toner online gekocht? Op de eerste werkdag moet iedereen namelijk wel meteen in staat zijn om documenten te printen. En heb je ook al gezorgd voor een goede internetverbinding? Zeer belangrijk als je wil dat werkprocessen niet vertraagd worden. Het is aan te raden om een kleine to-do lijst te maken met punten waar je nog even aandacht aan moet geven. Zo weet je straks zeker dat je klaar voor de start bent.