Drie leuke stedentrips in Nederland

0
466

Ben je nog even toe aan een weekendje weg voordat de zomervakantie voorbij is? Een stedentrip naar een van de vele prachtige steden in Nederland is altijd een goed idee. Voor een gave stedentrip hoef je echt niet helemaal naar Londen of Parijs te vliegen. Hier in Nederland zijn er steden die absoluut een bezoek waard zijn en die je vooral kunt ervaren door er minstens een overnachting of twee te doen. In deze blogpost gaan we het hebben over de meest populaire Nederlandse steden voor een stedentrip.

Den Haag

Den Haag is een prachtige stad waar veel te doen is. Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur, waardoor het een van de meest populaire plaatsen voor toeristen in Nederland is om te bezoeken. Met attracties als het Vredespaleis, het strand van Scheveningen, Madurodam en meer valt er genoeg te ontdekken. Den Haag heeft alles wat je zoekt voor een heerlijk weekend weg. Naast de prachtige culturele bezienswaardigheden is Den Haag ook rijk aan een fantastische eet- en drinkcultuur. Het is teveel om in één dag te ervaren, en daarom is het ook een aanrader om een hotel Den Haag te boeken, in de binnenstad of aan het strand in Scheveningen!

Amsterdam

Amsterdam is een stad wat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, zowel uit eigen land als ook van heinde en ver. En dat is niet zonder reden. Amsterdam heeft voor ieder wat wils. Of je nu een echte shopaholic bent, van kunst en cultuur houdt, of wilt genieten van het liberale sfeertje in de stad, Amsterdam is voor iedereen. Voor de echte kunstliefhebbers zijn er tal van musea waar je uit kunt kiezen. Zo heb je het welbekende Rijksmuseum, waar Rembrandt's Nachtwacht met trots wordt vertoond, het Stedelijk Museum voor de moderne kunstliefhebbers en FOAM voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van goede fotografie. En natuurlijk het Van Gogh Museum, waar je Van Gogh's grootste en ook minder bekende werken kunt bekijken. Degenen met een koopjesverslaving kunnen terecht in de Kalverstraat en Nieuwe Dijk voor de grote winkelketens, de Bijenkorf, maar ook de 9 Straatjes voor vintage en design. De keuze is reuze.

Utrecht

Bezoek je liever een kleinere stad dan Den Haag of Amsterdam? Dan is Utrecht wellicht de perfecte middenweg. Een stad met een dorps sfeertje, zo zou je de binnenstad van dit historische stadje kunnen omschrijven. Ook hier heb je gezellige winkelstraatjes en terrasjes aan de grachten waar je heerlijk kunt vertoeven. En ook voor kunst- en cultuurliefhebbers heb je hier een aantal leuke musea die een bezoek waard zijn.