Een boorhamer komt altijd van pas

0
555

Ben je klusjesman of doe je graag alle klussen in huis en in de tuin zelf? Je hebt sowieso een goede boorhamer nodig! Met een boorhamer kun je, zonder enige moeite gaten boren. Nu denk je misschien dat dat ook prima kan met een gewone boormachine en dan heb je gelijk. Maar een boorhamer heeft flink meer kracht en zal ook gaten boren in de meest lastige materialen. Wil je bijvoorbeeld planken ophangen in je schuur en zijn de muren van beton met kiezels erin? Dan kom je met een gewone boormachine niet ver. Een boorhamer heeft een power waar je U tegen zegt!

Welke boorhamer is geschikt voor jou?

Ben je ZZP'er in de bouw? Dan weet je vast dat je lang niet overal de beschikking hebt over een stopcontact dat het ook nog eens doet. Het is dan een betere optie om te gaan voor een boorhamer op een accu. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat een accu, bij intensief gebruik, sneller leeg kan raken. Een reserve accu is in dat geval geen overbodige luxe. Ben je in een bestaand huis bezig en heb je gewoon de beschikking over elektriciteit? Dan kun je maar beter een apparaat met een snoer aanschaffen. Dit snoer is zo bevestigd dat het niet in de weg zit bij je werk.

Goed gereeedschap is belangrijk!

Zeker als ZZP'er in de bouw kun je niet zonder goed gereedschap. Zo is het belangrijk om alleen voor de beste gereedschappen te gaan. Dit scheelt veel frustratie en natuurlijk ook heel veel tijd. De beste afkortzaag bijvoorbeeld, zal moeiteloos iedere balk en plank zagen. Ga je voor een goedkoop exemplaar? Dan levert dit alleen maar frustratie op. Je bent dan veel langer bezig met een simpel klusje dan nodig is. Dat is zonde van je tijd én van je energie. Natuurlijk moet je even investeren, maar die investering verdient zichzelf gemakkelijk weer terug!

Denk om je veiligheid

Het spreekt voor zich dat je goed denkt om je eigen veiligheid en die van anderen als je met gereedschappen aan het werk gaat. Je zaagt niets zonder je veiligheidsbril op te zetten en wanneer je op hoogte een gat moet boren doe je dat vanaf een steiger, niet vanaf een wankel laddertje. Ook de staat van je gereedschap is belangrijk. Is een snoer beschadigd of is je zaag niet meer scherp? Dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Zorg dus goed voor je gereedschap en ook voor jezelf!