Hoe maak je retro foto’s?

0
840

Heb je je ooit afgevraagd hoe ze die retro-foto's hebben gemaakt? Het is heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een fotolijst, een kleine foto-bewerkings software, een oude polaroid camera en een film. Wat is nog beter, is dat je je iPhone kunt gebruiken om het te doen! Je kan de foto’s ook met een collage maker een retro look geven. 

Als je je afvraagt wat een collage maker of het programma van de foto-effecten doet, legt dit artikel het uit. Met de software kunt u digitale collages maken van alle foto's, ongeacht het formaat in seconden. U kunt een collage maken van uw favoriete foto's en vervolgens via e-mail delen, deze op het web publiceren of gebruiken als onderdeel van een presentatie. Wilt u leren hoe u een retro foto maakt? Lees het hier! 

Gebruik maken van een collage maker

Er zijn twee opties als het gaat om dit project: u maakt uw eigen collage met de foto-editor of gebruik een van de vele beschikbare foto-collage Maker-apps. Mijn persoonlijke keuze is de app Photo Collage Maker, omdat het zoveel geweldige functies heeft. Ten eerste kunt u elk aantal foto's samen op het scherm samenvoegen. Ten tweede zijn de foto's van hoge kwaliteit, gedrukt op premium-kwaliteit papier zonder kleurverlies of duidelijkheid. Ten derde laat de foto-effecten alle soorten creatieve elementen toevoegen aan de voltooide collage. 

Een andere app van de fotocollage die ik aanbeveel, is StoryLab. Deze app wordt geleverd met een gratis sjabloon voor collage maker en een aantal verschillende ontwerpopties. Wanneer u de StoryLab-applicatie opent, heeft u een breed scala aan opties uit kleuren en grenzen naar stickers en achtergronden. U kan ook een mooie sticker op uw foto plakken in het echte leven, daarvoor hoeft u alleen maar naar photoflyer.com te gaan! 

Polaroid camera

Polaroid is een andere maker van het fotosis. U maakt gewoon een foto met uw digitale camera en gebruik vervolgens de polaroid-functie op uw camera om een collage van het resultaat te maken. Dit is een geweldige optie voor mensen die niet zeker zijn of ze willen rotzooien met oude foto-look of hun huidige foto volledig vervangen. Met Polaroid kun je je foto echt veranderen en iets helemaal nieuw creëren.

De korrelige filters op de Polaroid Camera-app zijn geweldig voor het maken van retro, vintage effecten. Er is echter ook een verschil tussen oude foto-look en korrelig filter. Terwijl korrelige filters alle zichtbare details van uw foto verwijderen, maakt oude foto er eenvoudigweg alle foto's pixels onzichtbaar. Dat betekent dat elke kleine graan of cloud in je foto zichtbaar is. Hoewel dat misschien niet is waar je voor gaat met je retro-look, is het een nuttig effect dat ook nuttig kan zijn voor andere projecten.

Het posten van je creatie

Als Instagram een steeds groeiend sociaal platform is, er is geen reden waarom je er geen gebruik van kunt maken om je oudere foto's een nieuw leven te geven. Een geweldige manier om dit te doen is om je Instagram-fotocabine in een fotocabine te veranderen. Installeer gewoon de Instagram Pixel-rand die u op uw fotocabine hebt gemaakt en voeg dan grenzen eromheen met behulp van Photo Booth Maker. Nu, wanneer u een Insta-foto op uw Instagram-account post, wordt uw oude foto op de Instagram-rand geplaatst die u hebt gemaakt.