Alles wat je moet weten over een haartransplantatie

0
990

Verschillende redenen kunnen haaruitval veroorzaken, maar het is natuurlijk vervelend als je al op jonge leeftijd veel haar verliest en kale plekken hebt gekregen. Vaak heeft dat te maken met je genen. Om dat tegen te gaan of te genezen is een haartransplantatie een goede oplossing. Er gaan nog best wel wat mythes rond over haartransplantatie waardoor mensen het niet verstandig vinden. Maar tegenwoordig kan je erg betrouwbaar een haartransplantatie doen. Je kan in Nederland je haartransplantatie doen, maar ook een  haartransplantatie Istanbul is mogelijk. In dit artikel vind je meer informatie over een haartransplantatie. 

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie zijn haarbehandelingstechnieken waarbij een dermatoloog haar van de achterkant van het hoofd verwijdert en het op de kale plek zet. Om het op een perfecte manier te doen, moet het worden gedaan via de beste haartransplantatiediensten. Er zijn twee soorten haartransplantatie technieken FUT en FUE, die veel worden gebruikt. Folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) is een methode waarbij en strook huid van de rug van het hoofd met voldoende haren wordt verplaatst. De haarzakjes van de strip scheiden ze en bereiden ze voor op transplantatie. De kaarzakjes in het kalende deel van je hoofd word in je hoofdhuid ingebracht zodat het er natuurlijk uitziet. Folliculaire eenheidsextractie (FUE) is methode waarbij individuele haarzakjes uit het donorgebied gehaald worden. De haren worden vervolgens voorzichtig geplaatst in de gaten.

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie vereist behoorlijk wat geld, en het is een chirurgisch proces; daarom is het noodzakelijk om te weten of een haartransplantatie een blijvende oplossing biedt voor uw haaruitval of niet? Of is het voor jou haalbaar of niet? De resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen. Ook hoe lang het duurt om de verschillen te zien. Meestal kan het wel een aantal maanden duren voordat je iets ziet. Geen enkele behandeling kan een blijvende oplossing voor haaruitval garanderen. 

De kosten van een haartransplantatie 

De kosten van een haartransplantatie is niet eenduidig. Een haartransplantatie wordt vaak berekend op basis van het aantal getransplanteerde grafts plus de kosten van het opstarttraject en de intake. Hoe groter het gebied is dat je wil laten transplanteren, hoe duurder de behandeling. Het is natuurlijk een mogelijkheid om naar het buitenland te gaan en daar een haartransplantatie te doen. Je kan bijvoorbeeld in Istanbul dat weer relatief goedkoop doen. Maar ook in Nederland kan je prima een haartransplantatie laten doen. 

Zou jij snel een haartransplantatie in het buitenland willen doen? Of vertrouw je het daar niet zo?