Voordelen van een voertuigvolgsysteem

0
709

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een GPS systeem voor de voertuigen die voor dit bedrijf op de weg rijden. Hier zitten voor- en nadelen aan, maar de voordelen zijn vaak de reden waarom de meeste bedrijven ervoor kiezen het te gebruiken. Een GPS systeem volgt het voertuig en daarmee ook het rijgedrag van een chauffeur. Dit is voor chauffeurs vaak een grote verandering maar ook voor hen zitten hier uiteindelijk veel voordelen aan.

Rijgedrag van de chauffeurs kan verbeterd worden

Een voertuigvolgsysteem heeft veel invloed op het rijgedrag van een chauffeur. Ten eerste al omdat een chauffeur weet dat het voertuig gemonitord wordt. Dit zal in het begin wennen zijn omdat een chauffeur het gevoel kan hebben dat iemand hem of haar op de vingers zit te kijken maar op lange termijn is niets minder waar. Pas wanneer rijgedrag niet acceptabel is, heeft een chauffeur pas reden om zich zorgen te maken over het GPS systeem, wanneer dit niet het geval is, is er eigenlijk niets aan de hand. Bovendien is er met een voertuigvolgsysteem de kans om rijgedrag te verbeteren en hier heeft een chauffeur veel aan.

Productie gaat voorruit

Het monitoren van voertuigen kan veel betekenen voor het productieproces. Uiteindelijk is er de mogelijkheid om aan de hand van het systeem een manier te vinden om efficiënter te werk te gaan. Dit kan gaan over de route die het voertuig aflegt maar ook over de tijdstippen waarop het voertuig zich op de weg bevindt. Zonder een GPS is het lastig om te bepalen wanneer een voertuig sneller op bestemming kan zijn.

Heldere planning

Het maken van een planning wordt ook vergemakkelijkt wanneer een voertuig gevolgd kan worden. Door de hoeveelheid aan informatie die beschikbaar wordt, is het een stuk makkelijker om chauffeurs en voertuigen in te plannen en dit is voordelig voor de chauffeurs omdat zij beter weten waar ze aan toe zijn. Het is duidelijker wat er binnen een bepaalde route mogelijk is, en vooral wat er niet mogelijk is.

Betere communicatie

Al deze gegevens hebben als gevolg dat de communicatie tussen de medewerkers een stuk voorruit zal gaan. Verwachtingen zijn het meest haalbaar wanneer het duidelijk is wat er wel of niet mogelijk is. Deze manier van communiceren zal het bedrijf erg goed doen. Ook chauffeurs hebben hier uiteindelijk veel aan, ook al zal er voor hen ook iets verloren gaan. Dat wat er mee gewonnen wordt, is een stuk meer waard.