Een nieuwe telefoon kopen? Hier moet je op letten!

0
440

Heb je een nieuwe telefoon nodig? Dan is het slim om te kijken wat voor merk/model er bij jou past. Waarschijnlijk heb je al een smartphone en ben je gewend aan een bepaald besturingssysteem en wil je het liefst hier op blijven. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke elementen je belangrijk vindt aan je telefoon, bijvoorbeeld je camera en de hoeveelheid opslag. In deze blog geven we je een aantal handige tips die je kan gebruiken.

Merk telefoon

Het merk van je telefoon is erg belangrijk. Momenteel zijn er drie grote merken die bekend zijn: Samsung, Apple en LG. Maar je kunt ook andere merken vinden zoals Huawei of Sony. Het beste kun je echter de modellen van die drie merken met elkaar vergelijken en kijken welke het beste bij je past. Qua prijs zijn Samsung-telefoons vaak goedkoper dan Apple-telefoons en hebben ze een breed scala aan apparaten die aan ieders behoeften kunnen voldoen.

Smartphone accessoires

Naast je smartphone heb je ook accessoires nodig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoesje voor je telefoon en een oplaadkabel. Dat laatste is belangrijk omdat er veel smartphones zijn die geen usb-poort meer hebben en je hem via het stopcontact moet opladen. Je kunt ook kiezen voor een externe accu zodat je je smartphone overal kunt opladen. Dit is erg handig als je veel reist en je telefoon op elk moment van de dag wilt kunnen gebruiken. Daarnaast is het slim om een hoesje om je telefoon heen te doen. Bij case24.com kan je gemakkelijk je hoesje bestellen voor jouw smartphone.

Camera smartphone

De camera is een van de belangrijkste elementen van een smartphone. Je wilt foto's maken die goed zijn en van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast wil je snel foto's kunnen maken en niet te lang wachten met verwerken. Per telefoon verschildt het wat voor camera er op zit. Tegenwoordig kan je er vanuit gaan dat de camera's op smartphones van goede kwaliteit zijn, maar let wel op! Wanneer je een foto uitvergroot wilt afdrukken zul je verschil in kwaliteit gaan zien.

Opslag smartphone

Smartphones hebben een ingebouwd geheugen van 16 GB, 32 GB of 64 GB. De opslagcapaciteit is erg belangrijk als je veel foto's of video's op je telefoon wilt opslaan. Ben je geen fotomens, dan is het voor jou waarschijnlijk niet zo belangrijk om veel opbergruimte te hebben. Het besturingssysteem: Er zijn twee hoofdbesturingssystemen: Android en iOS. Beide systemen werken goed en de keuze hangt af van wat je voorkeur heeft. Android heeft meer apps dan iOS maar de kwaliteit van de apps varieert meer dan bij iOS.