Is Bitcoin nog steeds winstgevend voor nieuwe beleggers?

0
445

Nadat er in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 een enorme stijging in de koers van Bitcoin was, waarbij de digitale munt van $10.000 naar $60.000 steeg, kwamen er verontrustende berichten over de cryptomunt. China verbood het minen van Bitcoin in hun land en Elon Musk vond het minen van Bitcoin niet duurzaam genoeg. Deze problemen zorgen er vervolgens voor dat de koers van Bitcoin halveerde. Sinds de zomer is Bitcoin weer bezig in een stijgende trend. Historisch gezien is het najaar voor Bitcoin een zeer goede periode gebleken. Maar is het nog een goed moment om in te stappen of ben je nu te laat?

Of je te laat bent weet je helaas nooit vooraf. Echter is het najaar voor Bitcoin vaak een zeer lucratieve periode. Zo verdubbelde de prijs van Bitcoin in het najaar van 2020 en was de voorgaande all time high in 2017 ook in december gerealiseerd. Echter horen bij deze enorme stijgingen ook enorme dalingen. Zie het als een sprintje trekken. Wat doe je na de sprint? Dan herstel je door uit te rusten. Ook investeerders nemen hun winst nadat de koers stijgt. Hierdoor komen er meer Bitcoin op de markt, waardoor het aanbod toeneemt. Vele beginnende investeerders vergelijken periodes zoals deze daarom ook als emotionele achtbanen, waarin je voor jezelf het overzicht moet houden.

Investeren voor de lange termijn?

Indien deze emotionele achtbaan niets voor jou is, kun je er ook voor kiezen om periodiek te investeren in Bitcoin. Deze methode wordt de DCA-methode genoemd, wat staat voor Dollar Cost Average. Hierbij koop je maandelijks of wekelijks een bedrag aan Bitcoin in, zonder naar de prijs te kijken. Deze methode is zeer geschikt voor mensen die willen investeren voor de lange termijn. In het verleden is gebleken dat mensen die hun Bitcoin niet verkochten, op termijn altijd in een winstgevende positie terecht kwamen. Een voorbeeld is het kopen van Bitcoin op de piek van 2017. Vele mensen verkochten met verlies, maar mensen die standvastig bleven, hebben hun investering verdriedubbeld. Historische gebeurtenissen geven natuurlijk geen garantie voor de toekomst!

Bescherm je investering op de juiste manier

Indien je besluit om Bitcoin te kopen, is het zeer belangrijk dat je goed je digitale munten beveiligd. Veel mensen laten het op een handelsplatform staan, maar de meest veilige manier is een externe wallet. Hierbij zijn er verschillende soorten. Zo kun je een software wallet nemen, die zich op je computer bevindt, maar er zijn ook hardware wallets die je kunt gebruiken als Bitcoin wallet. Via deze wallets sla jij je coins op de blockchain op, terwijl er geen hacker via het internet bij kan komen.