Kombucha als alcoholvrij drankje

0
645

Kombucha, wie kent het tegenwoordig niet? Dit drankje is in de afgelopen jaren erg populair geworden en niet meer weg te denken. Er zijn veel verschillende smaken kombucha, er is dus voor ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld voor een kombucha met citroensmaak of een lekkere gember smaak. Daarnaast zijn er ook veel verschillende merken die kombucha verkopen, zoals bijvoorbeeld Aard’g, Butcha en Kraanvogel. Maar, wat is kombucha nou eigenlijk precies?

Wat is kombucha precies?

Kombucha is een gefermenteerd drankje dat gemaakt is van thee en suiker. Het is eigenlijk een gefermenteerde, zoete thee. Vaak zijn deze drankjes biologisch en vegan, wat tegenwoordig ook steeds belangrijker wordt. Het fijnste is dat je dit drankje gemakkelijk als vervanger kan gebruiken voor een alcoholisch drankje. Ga bijvoorbeeld voor een kombucha met pomegranate en hibiscus smaak, wat een licht mousserende wijn kan vervangen. Je hebt helemaal geen alcohol meer nodig met dit heerlijke drankje! Maar wat is nog meer een lekkere alcoholvervanger, of gewoon een verfrissend drankje in de zomer? Dat lees je hieronder!

Double Dutch Ginger Beer

Net als kombucha, is ook ginger beer een populair en lekker drankje. Tegenwoordig kun je dit in veel restaurants bestellen en is het een fijne vervanger voor een alcoholisch drankje. Een bekend merk voor ginger beer, is Double Dutch. Double Dutch Ginger Beer is heerlijk met een schijfje limoen op een hete zomerdag. Maar dit drankje kun je ook perfect gebruiken in een Moscow Mule of in een Dark ’n Stormy. Wat verkoopt Double Dutch nog meer, naast Double Dutch Ginger Beer?

Double Dutch

Naast Double Dutch Ginger Beer, produceert dit merk ook verschillende tonic waters die je kunt mixen met een lekkere gin of wodka. Daarnaast produceert Double Dutch ook verfrissende drankjes die je niet eens hoeft te mixen omdat ze op zichzelf al lekker zijn. Ga bijvoorbeeld voor een Double Dutch granaatappel-basilicum of voor een Double Dutch komkommer-watermeloen. Naast dat deze drankjes lekker zijn, zijn ze ook nog eens vegan. En dat zijn dan ook de meeste drankjes van Double Dutch. Daarnaast zijn de meeste drankjes ook laag in suiker, wat een fijne bijkomstigheid is. Wil jij graag een heerlijk drankje kopen van Double Dutch, bijvoorbeeld een Double Dutch Ginger Beer? Ga dan eens naar een slijterij of kijk op de website van een slijterij. Je kunt online vaak grote hoeveelheden bestellen, handig als je een drankje graag op voorraad wil hebben of als je het wil gebruiken voor een feestje! Met alcohol of zonder maakt niet uit, het assortiment van een slijterij is tegenwoordig zo uitgebreid dat het nog lastig is om te kiezen ook!