Laat je vaccineren als je naar Afrika gaat

0
365

Wanneer je naar Afrika op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk kunnen genieten van de Afrikaanse cultuur en de prachtige natuur. In veel landen in Afrika is er sprake van hevige armoede. Het gevolg daarvan is dat de overheid weinig doet of weinig kan doen voor de gezondheidszorg en de vervuiling in bepaalde Afrikaanse landen. Hierdoor komen er dus virussen voor die levensgevaarlijk zijn en jaarlijks honderdduizenden Afrikanen het leven kosten. Vaak konden deze levens gered worden door preventief te vaccineren, maar daar is geen geld voor. Om jezelf, maar ook je gezin te beschermen, is het dus verstandig om je te laten vaccineren. 

 

Een vaccinatie is niet verplicht 

Het is erg belangrijk om te weten dat geen enkel land in de wereld het verplicht heeft gesteld om bepaalde vaccinaties te nemen. Een uitzondering hiervan is het coronavaccin, maar ook dit geldt in veel landen niet meer. Je hoeft dus zeker niet bang te wezen dat je op de Nederlandse of Afrikaanse luchthaven geweigerd wordt omdat je bepaalde vaccinaties niet hebt gehad. Kortom, je laten vaccineren tegen de virussen die voorkomen in Afrika is een verstandige keuze, maar het blijft een vrijwillige. 

 

Weet welke virussen er voorkomen 

Als je je wilt laten vaccineren tegen de virussen die in Afrika voorkomen, is het belangrijk om te weten welke virussen er in jouw vakantieland voorkomen. Ga je bijvoorbeeld naar Ghana? Dan is het verstandig om de website van reisprik.nl te bezoeken. Je vindt daar meer informatie over de virussen die in Ghana voorkomen, welke vaccinaties voor Ghana aangeraden worden en hoe je de kans op besmetting aanzienlijk kan verkleinen. Ga je binnenkort naar Tanzania? Ook dan kan je via deze website achterhalen welke inentingen voor Tanzania aangeraden zijn. 

 

Wees niet bang voor bijwerkingen 

Veel mensen in Nederland zijn bang voor de mogelijke bijwerkingen van vaccins en dat is begrijpelijk. Je laat immers een onbekend goedje in je lichaam spuiten met alle vertrouwen dat het vaccin ook goed werkt. Het is erg belangrijk om te weten dat je niet bang hoeft te zijn voor mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn normaal, maar hoeven niet altijd voor te komen. Bekende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en pijn op de plek waar je gevaccineerd bent. Vaccins die op de Nederlandse markt gebracht worden, zijn op tienduizenden mensen getest. De kans op een zeldzame bijwerking is dus zo laag dat een vaccin als veilig bestempeld kan worden!