Zo trek je meer klanten aan na de renovatie van je bedrijfspand

0
340

Als ondernemer is het belangrijk om met de tijd mee te gaan. De digitalisering en automatisering leiden er toe dat veel bedrijven hun bedrijfspanden anders moeten inrichten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de supermarkten die steeds vaker zelfscankassa’s aanbieden aan de klanten. Maar ook in andere sectoren is het gebruikelijk dat de bedrijfsruimtes regelmatig vernieuwd worden.

Zorg voor een win-win situatie

De renovatie van je winkel of kantoorruimte is een kostbare aangelegenheid. Uiteindelijk is dit een investering die je als ondernemer doet omdat je verwacht hiermee toekomstbestendiger te kunnen werken. Misschien heb je door de verbouwing wel meer ruimte voor uitbreiding van je werkzaamheden of kan je juist efficiënter te werk gaan. Een verbouwing of renovatie zou op zichzelf dus al rendabel moeten zijn. Dit betekent niet dat je er niet meer uit kunt halen. Door een originele opening van je bedrijfspand te organiseren zorg je er voor dat je op een positieve manier publiciteit genereert voor je merk en je werkzaamheden. Op deze manier maak je van de nieuwe situatie een extra waardevolle aangelegenheid. Klanten die al enige tijd niet meer bij je zijn langs geweest krijgen hierdoor weer een reden om langs te komen. Ze komen natuurlijk niet vanzelf, je moet er wel voor zorgen dat je de mensen uitnodigt en iedereen er van op de hoogte is dat er een feestelijke opening van je nieuwe pand plaatsvindt.

Spectaculair openen

De beste openingen van nieuwe panden zijn vaak feestelijke evenementen met veel versiering en muziek. Je kan een live band inhuren of een DJ muziek laten draaien op het podium, maar je kan er ook aan denken om juist de buurt in te schakelen. Buurtbewoners vinden het vaak leuk als ze de kans krijgen om deel te nemen aan een activiteit waarmee de sociale cohesie kan worden bevorderd. Voor jou als ondernemer is de feestelijke opening van je nieuwe bedrijf dus niet alleen de kans om een leuk feest te organiseren, je kan ook nog eens op een matschappelijk betrokken manier je bedrijf onder de aandacht brengen.

De renovatie en werkzaamheden zijn op zichzelf vaak al wel behoorlijk stressvolle en intensieve processen. Het kan goed zo zijn dat er geen ruimte in de agenda is om naast de werkzaamheden rondom de verbouwing ook nog eens een feest te organiseren. Je kan er aan denken om de organisatie van het evenement dan uit handen te geven aan bedrijven zoals XSAGA. Op die manier kan je met minimale inspanning een maximaal rendement uit de verbouwing halen.