Leer Spaans koken met 2 makkelijke recepten

0
1023

Er is veel diversiteit te vinden in Spaanse gerechten. Dit komt doordat de Spaanse keuken bestaat uit kleinere keukens die ieder hun eigen recepten kennen. Hierdoor zijn er genoeg Spaanse gerechten te bereiden en kan de één compleet anders smaken dan de ander. Het is dus zeker aan te raden om de Spaanse keuken te ontdekken. Om je kennis te laten maken met deze uitgebreide cuisine hebben we hieronder twee recepten staan die gemakkelijk te bereiden zijn én ook nog eens heel erg lekker smaken!

Hét klassieke Spaanse gerecht: chorizo met rijst

Ondanks dat Spaanse gerechten onderling erg verschillen, is er één ingrediënt dat ontzettend vaak terugkomt. Dit is de chorizo: een droge worst die door heel Spanje wordt gegeten. De worst heeft een uitgesproken smaak door de kruiden die aan de worst zijn toegevoegd. Bovendien heeft chorizo een grove structuur die een echte bite toevoegt aan veel recepten. Wat chorizo zo geliefd maakt is dat de worst goed combineert met allerlei ingrediënten, zoals spinazie, kabeljauw en olijven. Het past bij vrijwel alles, en daarom wordt het ook bij van alles gegeten!

Mocht je nog niet bekend zijn met chorizo, dan is chorizo met rijst het perfecte gerecht om er kennis mee te maken. In dit gerecht staat de chorizo worst centraal en komt zijn smaak helemaal tot zijn recht. Begin met het koken van 300 gram langgraan rijst. Terwijl de rijst aan het koken is bak je de chorizo worst (250 tot 300 gram) een paar minuten. Zet daarna de worst aan de kant en begin met het bakken van groenten die je wil toevoegen, bijvoorbeeld knoflook, ui, tomaat en groene/rode paprika. Als de groenten zijn gebakken kun je hier de chorizo en rijst aan toevoegen. Voor de extra smaak heb je citroentijm en een bouillonblokje nodig. Laat het mengsel nog een paar minuten doorkoken en serveer het!

Leer snel en makkelijk Spaans koken met patatas bravas

Als je een andere kant van de Spaanse keuken wil ontdekken is patatas bravas misschien wel wat voor jou. Dit gerecht is super makkelijk te maken en valt ook in de smaak bij jonge kinderen! Patatas bravas bestaat uit gefrituurde of gebakken aardappelblokjes. Begin met het schillen en snijden van de aardappels. Maak hier flinke blokken van. Vervolgens kun je de aardappels garneren met een pittige saus gemaakt van tomaat en gerookte Spaanse paprika’s. Zijn alle blokjes voorzien van de saus, dan kun je ze frituren of laten koken in water met baking soda. Serveer aioli bij de patatas bravas om het gerecht af te maken.