Verhuizen? Zo pak je dat aan!

0
593

Verhuizen is niet wat je zomaar even doet. Het is vaak een hele klus, maar het je kan het jezelf een stukje makkelijker maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld optijd te beginnen met inpakken, een aantal dingen goed voor te bereiden en een plan te maken. In dit artikel geven we je alvast een aantal handige tips die je kan gaan gebruiken. Dit is niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor de mensen die je komen helpen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan direct verder.

Begin bij het begin, en op tijd!

Het spreekt voor zich, maar makkelijker gezegd dan gedaan: begin op tijd. Zorg dat je op tijd begint met inpakken. Zo doe je het stap voor stap en hoef je niet alles op het laatste moment te doen. Dit kan tot veel stress leiden als je alles op het laatste moment doet. Onthoud de volgorde van de verpakking. Er zijn dingen die je de komende dagen nog moet gebruiken, en als je ze al hebt ingepakt, is dat moeilijk! Een andere handige tip bij het inpakken voor een verhuizing is om onnodige spullen meteen weg te gooien. Dit is je kans om iets kwijt te raken dat je al lang niet meer hebt gebruikt. Het neemt alleen meer ruimte in beslag, dus het is onhandig. Dus gooi de overbodige spullen weg of geef het aan iemand die het kan gebruiken. Misschien wil je het via Facebook of Marktplaats verkopen, maar doe er wat aan. Je kunt ook direct opslaan terwijl je beweegt en alles een boost geeft!

Jezelf een handje helpen

Wanneer je gaat verhuizen zijn er verschillende hulpmiddelen die je kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een buitenlift, tilbanden maar natuurlijk ook een verhuiswagen. Een verhuiswagen huren doe je gemakkelijk online, hiermee heb je direct genoeg ruimte voor het vervoeren van al je spullen. 

Uitpakken en sorteren

Het is slim om vooraf al je dozen te markeren. Hierdoor weet je precies waar wat is en kan je het gemakkelijk opnieuw sorteren. Dit scheelt ook een hoop wanneer je met meerdere mensen bent. Zorg ervoor dat op elke doos goed te zien is waar het heen moet. Wanneer dit voor iedereen duidelijk is, krijg je een stuk minder vragen met "waar moet deze doos heen?" Hierdoor verspil je minder tijd en ben je sneller klaar. Daarnaast zorgt het ook voor een stukje rust na het verhuizen. Je hoeft daardoor minder te slepen.