Wat heb je nodig als je een hotel wil beginnen?

0
419

Een hotel beginnen is geen makkie. Je zult veel nodig hebben en je weet misschien niet waar je moet gaan beginnen. We hopen dat we je enige steun kunnen bieden wat dat betreft. Hoe we dat doen? Door je een aantal dingen voor te schotelen die je hoe dan ook nodig gaat hebben. Misschien is het zo dat je er al aan hebt gedacht, misschien ook niet. Hoe dan ook; we hopen dat we iets voor je kunnen betekenen. Je staat er namelijk niet alleen voor. Als je hier niets aan hebt gehad, neem dan eens een kijkje bij onze andere blogs of zoek op internet. Er zijn talloze hulpmiddelen die je enige steun kunnen bieden wat betreft het starten van een hotel en dat is natuurlijk wel zo goed om te weten zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Apparatuur

De apparatuur in een hotel, is net als ieder ander element dat in deze blog genoemd gaat worden, van groot belang. Waarom dit zo is? Omdat je natuurlijk het beste van het beste moet kunnen bieden en men tegenwoordig uitgaat van bepaalde standaarden. Een kluisje op de kamer, een goede WiFi-verbinding, een televisie en ga zo maar door; het is allemaal wel degelijk nodig wil je enige gasten aantrekken. Daarnaast zul je ook gemeenschappelijke faciliteiten moeten kunnen bieden. Heb je een buffetzaal waarin je ontbijt en/of lunch en/of diner in verzorgd? Regel dan een goede koeltoonbank of meerdere. Er is een zeker minimum wat aanwezig dient te zijn en dit moet je dan ook aanschaffen. Maak eens een lijstje van wat je denkt nodig te hebben en brainstorm hier eens een tijdje over. 

Locatie

De locatie is een van de belangrijkste factoren die de grootste invloed heeft op je succes. Je kunt nog zo’n geweldig hotel hebben, maar als het in een woonwijk zit, ver verwijderd van de stad en in Anna Paulowna of iets dergelijks is gelegen, zal het niets worden. Je moet daarom een mooie locatie uitkiezen waarvan jij denkt dat het een hit zal worden. 

Financiering

Ja, de kans is klein dat je een overvolle bankrekening hebt met een hoop overgebleven geld. Een hotel opzetten kost nu eenmaal veel geld en daar moet je maar aan geloven. Alle apparatuur, personeel, inrichting, nutsvoorzieningen en ga zo maar door; je moet het financieren. Zorg voor leningen met goede voorwaarden en bij voorkeur voor investeerders met verstand van zaken.