Wat houdt omgevingsmanagement in? 

0
605

Het is handig om te weten wat er allemaal bij jou in de omgeving gebeurd. Dit kun je op verschillende manieren weten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een rondje gaan fietsen om te kijken, maar vandaag de dag zijn er ook een hoop andere mogelijkheden. Je kunt er dan ook voor kiezen om gebruik te maken van een app op je telefoon. Omgevingsmanagement geeft jouw inzicht over wat er bij jou in de buurt gebeurd als het gaat om afzettingen en verbouwingen. Het gebruik hiervan kan je een hoop tijd en moeite besparen.

 

Een omgevingsmanager

Wanneer je nadenkt over een omgevingsmanagement is het natuurlijk logisch dat er ook een omgevingsmanager zal moeten zijn. Een omgevingsmanager die zal dagelijks bezig zijn met het onderhouden van een wijk of gebied. Deze persoon is verantwoordelijk voor het contact dat er wordt opgenomen met de rest van de mensen die wonen in de omgeving. Deze persoon zal moeten kijken naar de verschillende werkzaamheden die aan de gang zijn gedurende een maand. Ook zullen hiervoor enkele dingen moeten gebeuren. Zo zul je onder andere moeten kijken naar de mensen die er last van gaan hebben en deze benaderen. Je zult als omgevingsmanager een hoop moeten weten over verschillende soorten fases van projecten. Bij elke soort handeling in een fase zul je na moeten gaan of er wegen moeten worden afgezet, omleidingen moeten worden gecreëerd of mensen op de hoogte moeten worden gesteld voor eventueel geluidsoverlast.

 

Het functieprofiel van een omgevingsmanager

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, is het nodig om een passend profiel te creëren. Zo zul je bij dit profiel onder andere een leeswijzer hebben die ervoor zorgt dat je de begeleidende vragen kunt terugvinden. Dit zorgt ervoor dat het een stuk makkelijker te zien is is welke werkzaamheden en functie-eisen er voor de klus nodig zijn. Naast de al eerder genoemde taken zul je een relatie moeten opbouwen met andere teamleden en organisaties waar je mee in aanraking komt. Verder zul je ervaring moeten opdoen en een hoop informatie hebben vergaard over het verbouwen en regelen van dit soort zaken. Je kunt voor een bedrijf gaan werken en onder andere het verkeer in de omgeving moeten regelen of ervoor kiezen om voor een gemeente te gaan werken. De gemeente zal ook klussen uitvoeren in de wijk om alles er netjes uit te laten zien in de buurt.