Wat te doen bij beginnende doofheid?

0
476

Vele mensen kunnen er last van krijgen en is het ook heel normaal, je begint doof te worden. Hoge tonen hoor je minder, je vindt het lastig om anderen soms goed te verstaan en is het hierdoor lastig om een gesprekje te voeren. Oost-Indisch doof komt sos misschien wel goed uit, maar is het erg frustrerend wanneer de beginnende doofheid zorgt voor ongemak in een gesprek met anderen. Met een gehoorapparaat zul je deze prohe,em daarentegen gemakkelijk kunnen oplossen. Een gehoorapparaat zal het geluid opvangen, omzetten en zul je uiteindelijk via de versterker horen wat een ander tegen je heeft gezegd. De gehoorapparaten zijn tegenwoordig bijna niet meer te zien en is het ook helemaal niet erg om gebruik te maken van een gehoorapparaat. In dit blog vertellen we je er graag meer over!

Verschillende soorten gehoorapparaten

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten te verkrijgen. Zo zijn er gehoorapparaten te verkrijgen die je aan de buitenzijde van het oor zult moeten dragen, maar is de gehoorapparaat in het oor de laatste tijd ook enorm populair. Bij een gehoorapparaat in het oor is het hele gehoorapparaat gevestigd in het oor zelf, waardoor je deze ook niet zult zien zitten! 

Een toestel achter het oor, ook wel AHO genoemd, is het soort gehoorapparaat dat door de meeste mensen met gehoorverlies wordt gebruikt. Via een flexibel slangetje en een oorstukje weet de speaker het geluid te versterken. Het geluid wordt opgevangen, omgezet, waarna je het geluid aan de hand van de speaker kunt horen.

Hoor fijn met een gehoorapparaat

Het is misschien even wennen en misschien is het iets dat je eigenlijk niet wilt, maar biedt een gehoorapparaat vele voordelen. Wanneer je het gehoorapparaat eenmaal in gebruik hebt genomen, zul je merken dat je anderen veel beter zult verstaan en is het ook gemakkelijker om een gesprek te voeren. Door de verschillende standen van een gehoorapparaat kun je alle ruis en ander geluiden afschermen, waardoor je alleen hoort wat je gesprekspartner te zeggen heeft en jij je dus ook alleen hier op hoeft te focussen. Het volume is zelf harder of zachter te zetten. Pas echter wel op! Wanneer het gehoorapparaat te hard staat, zullen anderen een zeer hoge pieptoon horen die afkomstig is van het gehoorapparaat.

Kies het gewenste soort gehoorapparaat uit je laat je vooral adviseren door specialisten. Het gehoorapparaat zal op maat worden gemaakt, waarna jij weer snel op een fijne manier kunt horen, zonder dat het gesprek verstoord zal worden!