Een boot huren Amsterdam is een leuke activiteit

0
574

Amsterdam is een fantastische stad met een oude geschiedenis. Deze stad is gelukkig zo goed als onbeschadigd gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog en daardoor is de geschiedenis nog overal te zien. Je kunt Amsterdam op verschillende manieren ontdekken. Je kunt er een fiets huren en een fietstocht maken door de oude binnenstad. Een wandeltocht is ook altijd een aanrader. Maar wil je Amsterdam echt op je perfecte manier ontdekken? Dan kun je een boot huren Amsterdam. Met een boot huren Amsterdam ontdek je Amsterdam pas echt. De grachten brengen je overal. Je kunt hier en daar even aanleggen en een terras bezoeken.

Een boot huren Amsterdam regel je gemakkelijk online

Je kunt online heel gemakkelijk een boot huren Amsterdam. In overleg met de schipper bepaal je waar je naartoe gaat en wat je gaat bekijken. Heb je daar zelf ideeën over, dan zijn die natuurlijk bespreekbaar. Ben je nog helemaal niet bekend in de stad? Geef dan vooral de schipper de vrije hand. Hij weet alle mooie plekken en de leukste terrassen te vinden. Onderweg, op het water, kan hij meer informatie geven over wat er allemaal te zien is. Wil je echt comfortabel zitten, ook als het regent? Kies dan voor een salonboot Amsterdam.

Een salonboot is weer wat anders dan een sloep

Een sloep is, over het algemeen, een open boot met zitplaatsen langs de kanten. Een salonboot is overdekt en voorzien van een toilet. Je hebt op een salonboot dus iets meer luxe. Een salonboot is uitermate geschikt voor vrijgezellenfeesten, familiedagen en bedrijfsuitjes. Je hebt een eigen schipper en hij weet precies de weg over de waterwegen in de stad. Afhankelijk van het doel van de dag, dat voor familiedagen toch iets anders is dan voor vrijgezellenfeesten, wordt een plan gemaakt en de route bepaald.

Waarom zou je een salonboot huren?

Het grote voordeel van het huren van een salonboot is dat je deze huurt voor je eigen gezelschap. Natuurlijk kun je ook op een rondvaartboot stappen, maar dan zitten er vaak nog andere mensen bij aan boord. Een salonboot of een sloep is alleen voor jouw gezelschap. De schipper blijft er gedurende de hele dag bij. Het is fijn dat er iemand aan boord is die precies weet wat de regels zijn voor het varen met een boot door de drukbevolkte kanalen en grachten in Amsterdam. Een ongelukje zit, ook op het water, in een klein hoekje. De ervaren schipper weet van de hoed en de rand!