WonenWespen bestrijden doe je absoluut niet zelf

Wespen bestrijden doe je absoluut niet zelf

Iedereen kent ze wel: de geel-zwarte wespen die het liefst als je aan het eten of aan het drinken bent om je hoofd zoemen. Waar je heel voorzichtig mee moet zijn omdat ze gemeen kunnen steken. Misschien heb je er nooit over nagedacht, maar wespen moeten ook ergens wonen. Ze bouwen op een beschutte plek een wespennest en leven daar met een hele kolonie in. Wespen houden niet van koude en niet van tocht, dus de kans dat er een wespennest in je veranda, je schuur of op je zolder verschijnt is best aanwezig. En dat wil je dus niet. Maar wespen bestrijden doe je niet zomaar even zelf.

Wespen bestrijden is een klus voor de vakman

Zo kun je bijvoorbeeld, als je in Zwolle of omgeving woont, het best wespenbestrijding Zwolle inschakelen. Deze vakmensen weten precies wat ze doen en ze zorgen er zo voor dat er geen hordes boze wespen achterblijven. Want dat is het gevaar: ga je zelf aan het wespennest zitten en wespen bestrijden proberen, dan loop je de kans dat je lelijk word gestoken. Heel veel wespensteken tegelijk kunnen zelfs voor allergische reacties met nare gevolgen zorgen. Wil je wespen bestrijden? Neem dan altijd contact op met de vakman.

Hoe weet ik of het echt een wespennest is?

Een wespennest is, over het algemeen, mooi glad afgewerkt en heeft één opening. Zie je telkens wespen naar en van die opening vliegen? Dan heb je te maken met een wespennest. Wespen bestrijden is legaal in Nederland. Het gaat hier niet om een beschermde diersoort, dit in tegenstelling tot bijen. Bijen zorgen voor de bestuiving van planten, bomen en struiken én ze maken honing. Wespen zullen ook gerust ergens goed voor zijn, maar ik heb nog niet ontdekt waarvoor. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat het wespennest in zijn geheel wordt verwijderd of dat de wespen vakkundig worden bestreden. Ook een beginnend wespennest moet je direct laten aanpakken. Zo voorkom je veel ellende!

Een leeg wespennest gevonden?

Dan hoef je je geen zorgen te maken over de terugkeer van wespen. Hebben ze een nest eenmaal, om wat voor reden dan ook, verlaten, dan zullen ze er niet terugkeren. Zo’n leeg wespennest is wel heel interessant om eens van dichtbij te bekijken. Als je heel zeker weet dat het leeg is, kun je het losmaken en doormidden zagen. Je ziet dan het ingenieuze werk dat de wespen hebben verricht om het nest te maken.

Laatste Nieuws

Ook leuk om te lezen