Zowel offline als online een succesvol bedrijf

0
341

Als ondernemer heb je de afgelopen paar jaar flink wat voor je kiezen gehad. Wellicht heb je de winkel een lange tijd moeten sluiten, ben je je producten online gaan aanbieden of heeft de omzet juist een flinke boost gehad. Wat je situatie ook is, dit is het moment om je onderneming naar een hoger niveau te tillen. Dat doe je door te verplaatsen naar online én offline te behouden.

 

Van offline naar online

Online is in en blijft belangrijker worden in ons dagelijks leven. Zo oriënteer je je bijvoorbeeld eerst online voordat je de kledingwinkel inloopt en staat er zelfs voor je dagelijkse boodschappen binnen no-time een bezorger op de stoep. Waar je je producten nu nog alleen mooi geëtaleerd in een winkel aanbiedt, is het tijd om de uitbreiding naar de online wereld te maken. Ook zonder de pandemie zou dat trouwens een goed idee geweest zijn, want nu is het moment dat digitalisering op volle toeren draait. Zorg ervoor dat de voorkant van de website zo is ingericht dat klanten zo snel en eenvoudig mogelijk bij het product uitkomen waar zij naar op zoek zijn. De juiste content en beelden zijn hiervoor van groot belang. Zorg voor voldoende informatie op de productpagina, een duidelijke prijs en een rustige uitstraling zonder teveel poespas. Niet alleen de voorkant van de website is belangrijk, de achterkant minstens net zo. De achterkant van de website bestaat uit de systemen die de website draaiende houden. Zonder goed presterende ICT-omgeving kunnen kernactiviteiten niet worden uitgevoerd en kan de webshop niet naar behoren werken. Het is logisch dat je niet alle ICT-activiteiten zelf kunt uitvoeren wanneer je je nog nooit met een webshop bezig hebt gehouden. Daarom kun je ict consultancy bedrijven inschakelen. Deze it bedrijven zijn externe aanbieders van ervaren personeel binnen de ICT voor een bepaalde periode. Zij helpen je om de systemen in te richten en alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast is de klanttevredenheid bij een webshop een belangrijke factor. Veel mensen lezen eerst reviews en ervaringen van andere klanten voordat zij een bestelling plaatsen. Bij vragen willen zij de webshop snel en gemakkelijk kunnen bereiken. Zorg er dus voor dat je zowel telefonisch als per e-mail en chat te bereiken bent.

 

De winkel behouden

Hoewel steeds meer zaken digitaal geregeld worden, blijven webshops die ook een stenen winkel hebben het meest geliefd bij klanten. Omdat iedereen een webshop kan beginnen, moet het vertrouwen in een online-only zaak opgebouwd worden. Hier gaat veel tijd overheen, mensen raadplegen voor vrijwel iedere online aankoop wel reviews van voorgaande klanten. Dat is anders wanneer klanten ook een fysieke winkel bezoeken, of in ieder geval weten dat dat mogelijk is. Als je de middelen hebt, is het dus zeker aan te raden om zowel online als offline te blijven met je onderneming.