Originele DIY projecten

0
343

Ben je in je vrije tijd graag creatief bezig? Dan is het misschien een leuk idee om een DIY project te beginnen. Haal al je gereedschap uit de schuur en start met het creëren van iets moois. Je moet natuurlijk wel inspiratie hebben voor een nieuw project. Dat is precies waar deze blog voor is. Onderstaande tekst zal originele ideeën geven voor je volgende DIY project. Wat dacht je van een koffiehoekje timmeren of ga je voor het ontwerpen van je eigen spiegel? Van alles is mogelijk. 

Een koffiehoekje

Ben je een echte koffiedrinker? Dan is een koffiehoekje het perfecte volgende DIY project! De vraag is natuurlijk hoe dat koffiehoekje eruit zal komen te zien. Wat dacht je van een hangplank aan de muur. Boven op de plank zet je het koffiezetapparaat neer samen met de koffiebonen. Aan de onderkant timmer je wat haakjes aan de plank zodat je hier je favoriete mokken kunt hangen. Om dit project te kunnen starten heb je dus hout nodig, maar ook een zaag, haakjes, spijkers en verf om het af te maken. 

Een eigen spiegel ontwerpen

Vaak zijn de spiegels die je in de winkels kunt kopen redelijk basic. Het is dan ook leuk om deze een beetje up te graden. Dat kun je doen tijdens je volgende DIY projectje. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een standaard spiegel met een houten lijst, wat verf, spijkers en een figuurzaag. Voordat je begint, is het handig om op papier een ontwerp te tekenen. Het idee is dat je de lijst een nieuwe lik verf geeft. Vervolgens kun je met een figuurzaag originele figuurtjes zagen. Deze kun je hierna afmaken door ze te kleuren met verf. Uiteindelijk komt alles mooi bij elkaar; de nieuwe kleur van de lijst, de unieke houten figuurtjes en de spiegel zelf in het midden uiteraard. Plaats je creatie op je slaapkamer of als decor in een andere kamer. 

Een speciaal nachtkastje

Op de woonboulevard kom je verschillende nachtkastjes tegen. Er is verschil in kleur, maat en vorm. Alleen is het niet een origineel idee om er zelf eentje in elkaar te timmeren. Op het internet zijn er complete handleidingen van hoe je dit kunt doen. Ga je voor het nachtkast projectje? Koop dan hout, spijkers, schroeven, verf en krijtverf. Dat laatste komt je misschien niet heel bekend voor, maar het zal voor een unieke uitstraling zorgen. Krijtverf geeft een krijtbordachtige coating, wat een gaaf effect creëert. Zo heb je niet alleen een zelfgemaakt nachtkastje, maar zit er ook een unieke twist aan. Dit is best een groot project, wat misschien wel meerdere weekenden in beslag zal nemen. Daarom is het handig om gripzakjes aan te schaffen om je spijkers en schroeven in op te bergen. En heb je nog geen gereedschapskist? Dan is dit het moment om er een uit te zoeken. Dat zal zeker ook bij vervolg projectjes handig van pas komen.