Wat mag er in de pmd container? 

0
965

Het scheiden van afval is erg belangrijk om de wereld vooruit te helpen. Jaarlijks is er een hele grote hoeveelheid aan afval dat moet worden verwerkt en gerecycled. Om dit proces te versnellen is het belangrijk dat jij thuis als consument als het voorwerk doet door je afval te scheiden. Hierdoor bespaar je andere mensen een hoop tijd en help jij de wereld een beetje vooruit. Om je afval goed te kunnen scheiden is het echter wel belangrijk dat je ook weet hoe dit in zijn werk gaat. Hier kun je alles vinden over wat er allemaal in een pmd container mag.

 

Het scheiden van afval in je pmd container

Er zijn een hoop verschillende containers die allemaal zo hun eigen afval hebben dat in de container mag worden gedeponeerd. In de afvalwijzer kun je een duidelijk overzicht vinden van de spullen die wel en niet in een pmd container mogen, maar ook wat er in andere containers mag. Zo heb je onder andere een container voor GFT afval en swill afval. De afkorting pmd staat voor plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons. Het is dus niet de bedoeling dat je alles van plastic of metaal maar in een pmd container gooit. Je afval scheiden is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt en vergt dan ook wel wat tijd. Zo kun je onder andere bakjes waarin je lasagne eet in een pmd container gooien en ook een spuitbus van je haarlak hoort hier thuis. Dit terwijl een zak chips of een koffie pak eigenlijk niet in een pmd container thuis hoort.

 

Het scheiden van papier en karton in een pmd container

Je kunt zowel papier als karton in een pmd container kwijt. Toch geldt dit niet voor alle vormen en soort papier en karton. Het gaat er bij een pmd container om dat je droog en schoon papier en karton weggooit. Alle andere vormen karton en papier horen in een andere container thuis. Deze soorten afval horen thuis bij het restafval, omdat ze niet eenvoudig kunnen worden hergebruikt. Het hele punt van het scheiden van je afval is namelijk dat er nadat jij het weggooit nog iets mee kan worden gedaan. Wanneer je je afval niet op de juiste manier afscheid kan er als het afval wordt opgehaald niet veel mee worden gedaan. Door het goed te scheiden kunnen de producten die jij niet meer nodig hebt nog een nieuw leven krijgen.